Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

Whiskey rendelés

Whiskey rendelés

A whisky szakértők szerint, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy a világ összes whiskey-jeinek a tárházát megismerjék. Fontos kérdés az, hogy whiskey vagy whisky? Különbség csak az írásmódban van, hiszen mindkét esetben a nagyszerű gabonapárlatot, mely legtöbbször árpa, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta erjesztésével többnyire tölgyfahordóban érlelődik és ez teszi különlegessé és egyedivé. Ha valami különlegesebbre vágynál, mint közismert skót, ír whiskey, nézz körül, hisz nálunk nemzetközi ínyencségekre is szert tehetsz.

Ír whiskey

Ír whiskey

Skót whiskey

Skót whiskey

International Whiskey

International Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Ardbeg Uigeadail 54,2% pdd. (0.7L)
Egységár:
52 921Ft / Liter
37 045Ft
Bowmore 15 years 1,0 43% pdd. Golden & Elegant
Egységár:
37 170Ft / Liter
37 170Ft
Teachers 0,7 40%
Egységár:
9 486Ft / Liter
6 640Ft
Ballantines 30 éves 40% 0,7 L  FA.DD.
Egységár:
207 000Ft / Liter
144 900Ft
Ardbeg 10 years 0,7L 46% pdd.
Egységár:
38 429Ft / Liter
26 900Ft
Glenfarclas 1978 The Family Cask 41,3% fa dd. (0.7L)
Egységár:
674 821Ft / Liter
472 375Ft
Highland Park Twisted Tatoo 16 year old 46,7% pdd. (0.7L)
Egységár:
45 900Ft / Liter
32 130Ft
XOP Douglas Laing 42y. Garnheath Distillery 48,2% fa dd. 1974/2016 (0.7L)
Egységár:
532 800Ft / Liter
372 960Ft
Jeffersons Manhattan 34% (0.75L)
Egységár:
23 940Ft / Liter
17 955Ft
Highland Park Valkyrie 45,9% pdd. (0.7L)
Egységár:
43 186Ft / Liter
30 230Ft
Glenfiddich Fire & Cane 43% (0.7L)
Egységár:
38 000Ft / Liter
26 600Ft
Quiet Man An Culchiste 12 years Single Malt 0,7 46% dd.
Egységár:
31 350Ft / Liter
21 945Ft
The Pogues Irish Whiskey 0,7 40%
Egységár:
15 186Ft / Liter
10 630Ft
Premier Barrel Mortlach 8 years 46% kerámia, pdd. (0.7L)
Egységár:
44 086Ft / Liter
30 860Ft
Highland Queen 40% (1L)
Egységár:
7 305Ft / Liter
7 305Ft
Glenmorangie Pioneering Collection (3*0,35) dd. (1.05L)
Egységár:
24 638Ft / Liter
25 870Ft
Game of Thrones Talisker Select Reserve House Greyjoy Limited Edt. 45,8% dd. (0.7L)
Egységár:
35 100Ft / Liter
24 570Ft
Auchentoshan The Bartenders Malt 47% pdd. (0.7L)
Egységár:
34 014Ft / Liter
23 810Ft
Quiet Man Sherry Finished 12 years Single Malt 0,7 46% dd.
Egységár:
37 986Ft / Liter
26 590Ft
Bushmills Red Bush 0,7 40%
Egységár:
13 871Ft / Liter
9 710Ft
Jameson Black Barrel 0,7l 40% pdd.
Egységár:
26 507Ft / Liter
18 555Ft
Whisky vagy whiskey? Míg a whiskey kifejezés az ír és amerikai márkák által használt írásmód, addig a whisky kifejezés a skót és kanadai whisky-k sajátja. Az igazi whisky szakértők is egyetértenek, hogy a whiskyk teljes kínálatának megismeréséhez egy élet is kevés lenne. A whisky különböző stílusainak kialakulása a 19. századig vezethető vissza, ekkor jelent meg a fahordós érlelés. A whiskyk megkülönböztetése különböző szempontok alapján történik, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók fajtája, sőt még a földrajzi eredet is. A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfőzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az első évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták.[1] A szeszfőzés első egyértelmű leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le. A bor mellett legalább a 14. század hajnalától sörből is főztek szeszt, és az így készült gabonapárlatok széles körben elterjedtek azon európai vidékeken, melyeken nem volt jelentős helyi bortermelés (többek közt Magyarország egyes részein is). A sör lepárlása legkésőbb a 15. századig Írországban és Skóciában is meghonosult. Az égetett szeszek fogyasztását Írországban először egy krónika, a Clonmacnoise-i annales említi az 1405-ös évnél, miszerint ekkor egy törzsfőnök, Richard MacRannall aqua vitae okozta alkoholmérgezésben halt meg. Skóciában az első írásos bizonyíték 1494-ból való, amikor az adólisták szerint egy John Cor nevű szerzetesnek a király parancsára aqua vītae készítése céljából malátát utaltak ki. A whisky házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, és a 16. század közepére mindkét országban általános volt. A 17. században már tudták, hogy árpamaláta hozzáadásával a malátázatlan gabonát is erjeszthetővé lehet tenni, és a skót források többféle gabonából készült whiskykre is talnak, főleg zabból, árpából és búzából. A 17. és 18. század során kivándorló skót és ír telepesek Észak-Amerikában is meghonosították a whiskyfőzést. Kezdetben főleg importált árpából, zabból és búzából erjesztették, majd áttértek a rozsra, mely bőségesen termett Maryland és Pennsylvania államokban. Később elterjedt a kukorica használata is, melyet önmagában és rozzsal keverve is felhasználtak. A ma ismert whiskyfajták a 19. században alakultak ki.