Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

Whiskey rendelés

Whiskey rendelés

A whisky szakértők szerint, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy a világ összes whiskey-jeinek a tárházát megismerjék. Fontos kérdés az, hogy whiskey vagy whisky? Különbség csak az írásmódban van, hiszen mindkét esetben a nagyszerű gabonapárlatot, mely legtöbbször árpa, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta erjesztésével többnyire tölgyfahordóban érlelődik és ez teszi különlegessé és egyedivé. Ha valami különlegesebbre vágynál, mint közismert skót, ír whiskey, nézz körül, hisz nálunk nemzetközi ínyencségekre is szert tehetsz.

Ír whiskey

Ír whiskey

Skót whiskey

Skót whiskey

International Whiskey

International Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Singleton 12 years 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
17 000Ft / Liter
11 900Ft
Scapa Orcadian Glansa 40% dd. (0.7L)
Egységár:
43 429Ft / Liter
30 400Ft
Highland Park Fire Edition 15 years old 45,2% pdd. (0.7L)
Egységár:
149 386Ft / Liter
104 570Ft
Glenfarclas 105 Cask 1,0 60%
Egységár:
26 405Ft / Liter
26 405Ft
Teeling Small Batch 46% (0.7L)
Egységár:
17 386Ft / Liter
12 170Ft
Chivas Regal Extra 13 years Oloroso Sherry Cask 0,7 40% pdd.
Egységár:
27 714Ft / Liter
19 400Ft
Premier Barrel Dailuaine 10 years 46% kerámia, fa dd. (0.7L)
Egységár:
53 986Ft / Liter
37 790Ft
Talisker 10 years 0,2 45,8% pdd.
Egységár:
39 900Ft / Liter
7 980Ft
Barr an Uisce 1803 10 years Single Malt 46% dd. (0.7L)
Egységár:
32 186Ft / Liter
22 530Ft
Fujisan Blended Whisky 40% 0,7
Egységár:
43 200Ft / Liter
30 240Ft
Southern Comfort BLACK 0,7 40%
Egységár:
14 250Ft / Liter
9 975Ft
Hyde NO.4 Presidents Cask Irish Whiskey 46% (0.7L)
Egységár:
26 514Ft / Liter
18 560Ft
Glenrothes Bourbon Cask Reserve 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
28 314Ft / Liter
19 820Ft
Auchentoshan 24 years Noble Oak, 2015 Limited release 50,3% dd. (0.7L)
Egységár:
178 200Ft / Liter
124 740Ft
Knockando 12 years 43% fa hatású dd. (0.7L)
Egységár:
20 850Ft / Liter
14 595Ft
Smoky Goat 40% (0.7L)
Egységár:
13 914Ft / Liter
9 740Ft
XOP Douglas Laing 35y. Caol Ila Distillery 47,1% fa dd. 1979/2014 (0.7L)
Egységár:
531 000Ft / Liter
371 700Ft
Peaky Blinder BOURBON 0,7 40%
Egységár:
15 186Ft / Liter
10 630Ft
Wild Geese Classic Blend Whiskey 40% (0.7L)
Egységár:
19 000Ft / Liter
13 300Ft
Mortlach 18 years 43,4% dd. (0.5L)
Egységár:
231 840Ft / Liter
115 920Ft
Whisky vagy whiskey? Míg a whiskey kifejezés az ír és amerikai márkák által használt írásmód, addig a whisky kifejezés a skót és kanadai whisky-k sajátja. Az igazi whisky szakértők is egyetértenek, hogy a whiskyk teljes kínálatának megismeréséhez egy élet is kevés lenne. A whisky különböző stílusainak kialakulása a 19. századig vezethető vissza, ekkor jelent meg a fahordós érlelés. A whiskyk megkülönböztetése különböző szempontok alapján történik, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók fajtája, sőt még a földrajzi eredet is. A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfőzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az első évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták.[1] A szeszfőzés első egyértelmű leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le. A bor mellett legalább a 14. század hajnalától sörből is főztek szeszt, és az így készült gabonapárlatok széles körben elterjedtek azon európai vidékeken, melyeken nem volt jelentős helyi bortermelés (többek közt Magyarország egyes részein is). A sör lepárlása legkésőbb a 15. századig Írországban és Skóciában is meghonosult. Az égetett szeszek fogyasztását Írországban először egy krónika, a Clonmacnoise-i annales említi az 1405-ös évnél, miszerint ekkor egy törzsfőnök, Richard MacRannall aqua vitae okozta alkoholmérgezésben halt meg. Skóciában az első írásos bizonyíték 1494-ból való, amikor az adólisták szerint egy John Cor nevű szerzetesnek a király parancsára aqua vītae készítése céljából malátát utaltak ki. A whisky házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, és a 16. század közepére mindkét országban általános volt. A 17. században már tudták, hogy árpamaláta hozzáadásával a malátázatlan gabonát is erjeszthetővé lehet tenni, és a skót források többféle gabonából készült whiskykre is talnak, főleg zabból, árpából és búzából. A 17. és 18. század során kivándorló skót és ír telepesek Észak-Amerikában is meghonosították a whiskyfőzést. Kezdetben főleg importált árpából, zabból és búzából erjesztették, majd áttértek a rozsra, mely bőségesen termett Maryland és Pennsylvania államokban. Később elterjedt a kukorica használata is, melyet önmagában és rozzsal keverve is felhasználtak. A ma ismert whiskyfajták a 19. században alakultak ki.