Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

Whiskey rendelés

Whiskey rendelés

A whisky szakértők szerint, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy a világ összes whiskey-jeinek a tárházát megismerjék. Fontos kérdés az, hogy whiskey vagy whisky? Különbség csak az írásmódban van, hiszen mindkét esetben a nagyszerű gabonapárlatot, mely legtöbbször árpa, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta erjesztésével többnyire tölgyfahordóban érlelődik és ez teszi különlegessé és egyedivé. Ha valami különlegesebbre vágynál, mint közismert skót, ír whiskey, nézz körül, hisz nálunk nemzetközi ínyencségekre is szert tehetsz.

Ír whiskey

Ír whiskey

Skót whiskey

Skót whiskey

International Whiskey

International Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Bunnahabhain Stiuireadair 46,3% dd. (0.7L)
Egységár:
30 400Ft / Liter
21 280Ft
Macallan Rare Cask BLACK 48% dd. (0.7L)
Egységár:
511 200Ft / Liter
357 840Ft
Suntory Whisky Kakubin Special Blend 40% (0.7L)
Egységár:
30 786Ft / Liter
21 550Ft
Amrut Fusion Single Malt Whisky 50% fdd. (0.7L)
Egységár:
32 300Ft / Liter
22 610Ft
Evan Williams Bourbon 0,7 43% (fekete címke)
Egységár:
12 714Ft / Liter
8 900Ft
Craigellacchie 13 years 0,7 46% dd.+ 2 pohár
Egységár:
30 386Ft / Liter
21 270Ft
Famous Grouse 1,5 40%
Egységár:
10 197Ft / Liter
15 295Ft
Rebel Yell 10 y. Single Barrel 50% pdd. (0.75L)
Egységár:
39 147Ft / Liter
29 360Ft
Four Roses Single Barrel 50% (0.7L)
Egységár:
27 536Ft / Liter
19 275Ft
Benromach 10 years 43% pdd. (0.7L)
Egységár:
29 450Ft / Liter
20 615Ft
Suntory Hakushu Distillers Reserve 43% pdd. (0.7L)
Egységár:
107 100Ft / Liter
74 970Ft
Bowmore Collection Triple pack (3*0,2) 42% pdd. (0.7L)
Egységár:
47 700Ft / Liter
33 390Ft
Suntory Hibiki Japanese Harmony 43% pdd. (0.7L)
Egységár:
61 471Ft / Liter
43 030Ft
Glenlivet Founders Reserve 40% dd.+ 2 pohár (0.7L)
Egységár:
30 571Ft / Liter
21 400Ft
Dalwhinnie 15 years 0,7 43% pdd.
Egységár:
34 200Ft / Liter
23 940Ft
Bulleit 95 Rye Small Batch 0,7 45%
Egységár:
25 086Ft / Liter
17 560Ft
Teeling Plantation Rum Cask Finish 46% pdd. (0.7L)
Egységár:
23 757Ft / Liter
16 630Ft
Tullibardine 225 Sauternes Finish 43% dd. (0.7L)
Egységár:
22 786Ft / Liter
15 950Ft
Writers Tears Copper Pot Irish Whiskey 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
21 850Ft / Liter
15 295Ft
Chicken Cock Southern Spiced Bourbon whiskey 35% (0.7L)
Egységár:
10 214Ft / Liter
7 150Ft
Platte Valley 3 years 0,7 40%
Egységár:
19 000Ft / Liter
13 300Ft
Whisky vagy whiskey? Míg a whiskey kifejezés az ír és amerikai márkák által használt írásmód, addig a whisky kifejezés a skót és kanadai whisky-k sajátja. Az igazi whisky szakértők is egyetértenek, hogy a whiskyk teljes kínálatának megismeréséhez egy élet is kevés lenne. A whisky különböző stílusainak kialakulása a 19. századig vezethető vissza, ekkor jelent meg a fahordós érlelés. A whiskyk megkülönböztetése különböző szempontok alapján történik, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók fajtája, sőt még a földrajzi eredet is. A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfőzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az első évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták.[1] A szeszfőzés első egyértelmű leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le. A bor mellett legalább a 14. század hajnalától sörből is főztek szeszt, és az így készült gabonapárlatok széles körben elterjedtek azon európai vidékeken, melyeken nem volt jelentős helyi bortermelés (többek közt Magyarország egyes részein is). A sör lepárlása legkésőbb a 15. századig Írországban és Skóciában is meghonosult. Az égetett szeszek fogyasztását Írországban először egy krónika, a Clonmacnoise-i annales említi az 1405-ös évnél, miszerint ekkor egy törzsfőnök, Richard MacRannall aqua vitae okozta alkoholmérgezésben halt meg. Skóciában az első írásos bizonyíték 1494-ból való, amikor az adólisták szerint egy John Cor nevű szerzetesnek a király parancsára aqua vītae készítése céljából malátát utaltak ki. A whisky házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, és a 16. század közepére mindkét országban általános volt. A 17. században már tudták, hogy árpamaláta hozzáadásával a malátázatlan gabonát is erjeszthetővé lehet tenni, és a skót források többféle gabonából készült whiskykre is talnak, főleg zabból, árpából és búzából. A 17. és 18. század során kivándorló skót és ír telepesek Észak-Amerikában is meghonosították a whiskyfőzést. Kezdetben főleg importált árpából, zabból és búzából erjesztették, majd áttértek a rozsra, mely bőségesen termett Maryland és Pennsylvania államokban. Később elterjedt a kukorica használata is, melyet önmagában és rozzsal keverve is felhasználtak. A ma ismert whiskyfajták a 19. században alakultak ki.