Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

Whiskey rendelés

Whiskey rendelés

A whisky szakértők szerint, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy a világ összes whiskey-jeinek a tárházát megismerjék. Fontos kérdés az, hogy whiskey vagy whisky? Különbség csak az írásmódban van, hiszen mindkét esetben a nagyszerű gabonapárlatot, mely legtöbbször árpa, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta erjesztésével többnyire tölgyfahordóban érlelődik és ez teszi különlegessé és egyedivé. Ha valami különlegesebbre vágynál, mint közismert skót, ír whiskey, nézz körül, hisz nálunk nemzetközi ínyencségekre is szert tehetsz.

Ír whiskey

Ír whiskey

Skót whiskey

Skót whiskey

International Whiskey

International Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Jack Daniels 0,7 40% Jukebox fdd.
Egységár:
19 000Ft / Liter
13 300Ft
Tomintoul 1976 Vintage Speyside Glenlivet 40% dd. (0.7L)
Egységár:
453 600Ft / Liter
317 520Ft
Tullamore Dew 0,7 40% pdd. + 2 pohár
Egységár:
16 150Ft / Liter
11 305Ft
Kilbeggan 40% (0.7L)
Egységár:
11 957Ft / Liter
8 370Ft
Game of Thrones Oban Bay Reserve The Nights Watch Limited Edt. 43% dd. (0.7L)
Egységár:
67 000Ft / Liter
46 900Ft
Jack Daniels 0,7 40% Gitár dd.
Egységár:
26 586Ft / Liter
18 610Ft
Johnnie Walker King George V 43% 0,7 LITER
Egységár:
414 143Ft / Liter
289 900Ft
Quiet Man 8 Years Single Malt 0,7 40% dd.
Egységár:
18 793Ft / Liter
13 155Ft
Wild Turkey Bourbon 81 Proof 40,5% (0.7L)
Egységár:
16 150Ft / Liter
11 305Ft
Kurayoshi Sherry Cask Malt Whisky 43% pdd. (0.7L)
Egységár:
44 086Ft / Liter
30 860Ft
Glenmorangie Nectar D’or Sauternes Cask Finish pdd. 46% (0.7L)
Egységár:
35 536Ft / Liter
24 875Ft
Cragganmore Limited Release Natural Cask Strength 55,7% dd. (0.7L)
Egységár:
594 000Ft / Liter
415 800Ft
Chivas 21 years Snow Polo Edt. Royal Salute 0,7 L. 46,5% dd.
Egységár:
130 907Ft / Liter
91 635Ft
Jack Ryan Toomevara 10 years Whiskey Finishers Calvados Finish 46% pdd. (0.7L)
Egységár:
38 000Ft / Liter
26 600Ft
Jameson Triple Triple 1,0 40%
Egységár:
19 950Ft / Liter
19 950Ft
Chivas Regal Ultis 0,7 40% dd.
Egységár:
122 221Ft / Liter
85 555Ft
Bushmills the Original 1,0 40% pdd. + 2 pohár
Egységár:
11 695Ft / Liter
11 695Ft
Singleton 12 years 40% pdd. Luscious Nectar (0.7L)
Egységár:
22 614Ft / Liter
15 830Ft
Highland Park Ice Edition 17 years old 53,9% pdd. (0.7L)
Egységár:
234 000Ft / Liter
163 800Ft
Chicken Cock Root Beer Bourbon whiskey 35% (0.7L)
Egységár:
10 450Ft / Liter
7 315Ft
Four Roses Small Batch 45% (0.7L)
Egységár:
22 786Ft / Liter
15 950Ft
Tullibardine 500 Sherry Finish 43% dd. (0.7L)
Egységár:
27 271Ft / Liter
19 090Ft
Auchentoshan Three Wood 43% pdd. (0.7L)
Egységár:
35 536Ft / Liter
24 875Ft
Poit Dhubh 40 years Malt Whisky 54,3% fa dd. (0.7L)
Egységár:
287 821Ft / Liter
201 475Ft
Classic Malts Collection -Brown- Caol Ila 12 years + Clynelish 14 years + Talisker 10 years (0.6L)
Egységár:
48 300Ft / Liter
28 980Ft
Buffalo Trace Straight Bourbon 1,0  45%
Egységár:
14 830Ft / Liter
14 830Ft
Whisky vagy whiskey? Míg a whiskey kifejezés az ír és amerikai márkák által használt írásmód, addig a whisky kifejezés a skót és kanadai whisky-k sajátja. Az igazi whisky szakértők is egyetértenek, hogy a whiskyk teljes kínálatának megismeréséhez egy élet is kevés lenne. A whisky különböző stílusainak kialakulása a 19. századig vezethető vissza, ekkor jelent meg a fahordós érlelés. A whiskyk megkülönböztetése különböző szempontok alapján történik, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók fajtája, sőt még a földrajzi eredet is. A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfőzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az első évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták.[1] A szeszfőzés első egyértelmű leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le. A bor mellett legalább a 14. század hajnalától sörből is főztek szeszt, és az így készült gabonapárlatok széles körben elterjedtek azon európai vidékeken, melyeken nem volt jelentős helyi bortermelés (többek közt Magyarország egyes részein is). A sör lepárlása legkésőbb a 15. századig Írországban és Skóciában is meghonosult. Az égetett szeszek fogyasztását Írországban először egy krónika, a Clonmacnoise-i annales említi az 1405-ös évnél, miszerint ekkor egy törzsfőnök, Richard MacRannall aqua vitae okozta alkoholmérgezésben halt meg. Skóciában az első írásos bizonyíték 1494-ból való, amikor az adólisták szerint egy John Cor nevű szerzetesnek a király parancsára aqua vītae készítése céljából malátát utaltak ki. A whisky házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, és a 16. század közepére mindkét országban általános volt. A 17. században már tudták, hogy árpamaláta hozzáadásával a malátázatlan gabonát is erjeszthetővé lehet tenni, és a skót források többféle gabonából készült whiskykre is talnak, főleg zabból, árpából és búzából. A 17. és 18. század során kivándorló skót és ír telepesek Észak-Amerikában is meghonosították a whiskyfőzést. Kezdetben főleg importált árpából, zabból és búzából erjesztették, majd áttértek a rozsra, mely bőségesen termett Maryland és Pennsylvania államokban. Később elterjedt a kukorica használata is, melyet önmagában és rozzsal keverve is felhasználtak. A ma ismert whiskyfajták a 19. században alakultak ki.