Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

Whiskey rendelés

Whiskey rendelés

A whisky szakértők szerint, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy a világ összes whiskey-jeinek a tárházát megismerjék. Fontos kérdés az, hogy whiskey vagy whisky? Különbség csak az írásmódban van, hiszen mindkét esetben a nagyszerű gabonapárlatot, mely legtöbbször árpa, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta erjesztésével többnyire tölgyfahordóban érlelődik és ez teszi különlegessé és egyedivé. Ha valami különlegesebbre vágynál, mint közismert skót, ír whiskey, nézz körül, hisz nálunk nemzetközi ínyencségekre is szert tehetsz.

Ír whiskey

Ír whiskey

Skót whiskey

Skót whiskey

International Whiskey

International Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
JACK DANIEL'S WHISKY 40% 0,7L
Egységár:
11 757Ft / Liter
8 230Ft
Chivas  Icon Whisky 0,7L 40%
Egységár:
2 985 714Ft / Liter
2 090 000Ft
Jack Daniels Sinatra Select 45% dd. 1 liter
Egységár:
56 700Ft / Liter
56 700Ft
Chivas Regal 25 years 40% dd. (0.7L)
Egységár:
147 286Ft / Liter
103 100Ft
Jim Beam Black Extra Aged 43% pdd. + 2 pohár (0.7L)
Egységár:
16 721Ft / Liter
11 705Ft
JAMESON IRISH WHISKEY 0,5L 40%
Egységár:
11 980Ft / Liter
5 990Ft
Chivas Regal 12 years 4,5 40% pdd. + adagoló
Egységár:
19 040Ft / Liter
85 680Ft
BALLANTINES 15 YEARS GLENTAUCHERS SINGLE MALT WHISKY (0.7L)
Egységár:
26 324Ft / Liter
18 427Ft
Proper Twelve 40% (0.7L)
Egységár:
26 221Ft / Liter
18 355Ft
Tullamore Dew 14 éves Single Malt 41,3% dd. (0.7L)
Egységár:
29 643Ft / Liter
20 750Ft
The Matsui Mizunara Cask 0,7l 48%
Egységár:
58 710Ft / Liter
41 097Ft
Game of Thrones Lagavulin 9 years House Lannister Limited Edt. 46% dd. (0.7L)
Egységár:
64 786Ft / Liter
45 350Ft
Jameson 18 years 40% fa dd. (0.7L)
Egységár:
95 400Ft / Liter
66 780Ft
Johnnie Walker Black Label 12 years 0,2 40% PET műanyag laposüvegben
Egységár:
26 550Ft / Liter
5 310Ft
Glenfiddich Winter Storm 21 years Icewine Cask finish 43% dd. (0.7L)
Egységár:
304 200Ft / Liter
212 940Ft
Jim Beam Double Oak 43% pdd.+ 2 pohár (0.7L)
Egységár:
17 486Ft / Liter
12 240Ft
Roe & Co Blended Irish Whiskey 45% (0.7L)
Egységár:
22 800Ft / Liter
15 960Ft
J&B Rare 0,7 40% (JUSTERINI & BROOKS)
Egységár:
11 764Ft / Liter
8 235Ft
Elijah Craig Small Batch 94Proof 47% (0.7L)
Egységár:
35 629Ft / Liter
24 940Ft
Tomintoul 1976 Vintage Speyside Glenlivet 40% dd. (0.7L)
Egységár:
453 600Ft / Liter
317 520Ft
Whisky vagy whiskey? Míg a whiskey kifejezés az ír és amerikai márkák által használt írásmód, addig a whisky kifejezés a skót és kanadai whisky-k sajátja. Az igazi whisky szakértők is egyetértenek, hogy a whiskyk teljes kínálatának megismeréséhez egy élet is kevés lenne. A whisky különböző stílusainak kialakulása a 19. századig vezethető vissza, ekkor jelent meg a fahordós érlelés. A whiskyk megkülönböztetése különböző szempontok alapján történik, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók fajtája, sőt még a földrajzi eredet is. A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfőzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az első évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták.[1] A szeszfőzés első egyértelmű leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le. A bor mellett legalább a 14. század hajnalától sörből is főztek szeszt, és az így készült gabonapárlatok széles körben elterjedtek azon európai vidékeken, melyeken nem volt jelentős helyi bortermelés (többek közt Magyarország egyes részein is). A sör lepárlása legkésőbb a 15. századig Írországban és Skóciában is meghonosult. Az égetett szeszek fogyasztását Írországban először egy krónika, a Clonmacnoise-i annales említi az 1405-ös évnél, miszerint ekkor egy törzsfőnök, Richard MacRannall aqua vitae okozta alkoholmérgezésben halt meg. Skóciában az első írásos bizonyíték 1494-ból való, amikor az adólisták szerint egy John Cor nevű szerzetesnek a király parancsára aqua vītae készítése céljából malátát utaltak ki. A whisky házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, és a 16. század közepére mindkét országban általános volt. A 17. században már tudták, hogy árpamaláta hozzáadásával a malátázatlan gabonát is erjeszthetővé lehet tenni, és a skót források többféle gabonából készült whiskykre is talnak, főleg zabból, árpából és búzából. A 17. és 18. század során kivándorló skót és ír telepesek Észak-Amerikában is meghonosították a whiskyfőzést. Kezdetben főleg importált árpából, zabból és búzából erjesztették, majd áttértek a rozsra, mely bőségesen termett Maryland és Pennsylvania államokban. Később elterjedt a kukorica használata is, melyet önmagában és rozzsal keverve is felhasználtak. A ma ismert whiskyfajták a 19. században alakultak ki.