Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

Whiskey rendelés

Whiskey rendelés

A whisky szakértők szerint, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy a világ összes whiskey-jeinek a tárházát megismerjék. Fontos kérdés az, hogy whiskey vagy whisky? Különbség csak az írásmódban van, hiszen mindkét esetben a nagyszerű gabonapárlatot, mely legtöbbször árpa, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta erjesztésével többnyire tölgyfahordóban érlelődik és ez teszi különlegessé és egyedivé. Ha valami különlegesebbre vágynál, mint közismert skót, ír whiskey, nézz körül, hisz nálunk nemzetközi ínyencségekre is szert tehetsz.

Ír whiskey

Ír whiskey

Skót whiskey

Skót whiskey

International Whiskey

International Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
JACK DANIEL'S WHISKY 40% 0,7L
Egységár:
11 757Ft / Liter
8 230Ft
JIM BEAM WHISKY RED STAG 40% 0,7L
Egységár:
10 857Ft / Liter
7 600Ft
Chivas  Icon Whisky 0,7L 40%
Egységár:
2 985 714Ft / Liter
2 090 000Ft
Jack Daniels Sinatra Select 45% dd. 1 liter
Egységár:
57 950Ft / Liter
57 950Ft
Jim Beam Black Extra Aged 43% pdd. + 2 pohár (0.7L)
Egységár:
16 721Ft / Liter
11 705Ft
Chivas Regal Royal Salute 21 Years Whisky  0,7L 40%
Egységár:
77 250Ft / Liter
54 075Ft
JAMESON IRISH WHISKEY 0,5L 40%
Egységár:
11 980Ft / Liter
5 990Ft
Chivas Regal 25 years 40% dd. (0.7L)
Egységár:
164 286Ft / Liter
115 000Ft
Proper Twelve 40% (0.7L)
Egységár:
26 221Ft / Liter
18 355Ft
Chivas Regal 12 years 4,5 40% pdd. + adagoló
Egységár:
18 760Ft / Liter
84 420Ft
BALLANTINES 15 YEARS GLENTAUCHERS SINGLE MALT WHISKY (0.7L)
Egységár:
26 324Ft / Liter
18 427Ft
Tullamore Dew 14 éves Single Malt 41,3% dd. (0.7L)
Egységár:
28 500Ft / Liter
19 950Ft
The Matsui Mizunara Cask 0,7l 48%
Egységár:
59 593Ft / Liter
41 715Ft
Jameson 18 years 40% fa dd. (0.7L)
Egységár:
95 400Ft / Liter
66 780Ft
Game of Thrones Lagavulin 9 years House Lannister Limited Edt. 46% dd. (0.7L)
Egységár:
64 786Ft / Liter
45 350Ft
Jim Beam Double Oak 43% pdd.+ 2 pohár (0.7L)
Egységár:
17 486Ft / Liter
12 240Ft
J&B Rare 0,7 40% (JUSTERINI & BROOKS)
Egységár:
11 957Ft / Liter
8 370Ft
Jack Daniels 0,7 40% Jukebox fdd.
Egységár:
19 000Ft / Liter
13 300Ft
Kilbeggan 40% (0.7L)
Egységár:
11 957Ft / Liter
8 370Ft
Tullamore Dew 0,7 40% pdd. + 2 pohár
Egységár:
16 150Ft / Liter
11 305Ft
Glenfiddich Winter Storm 21 years Icewine Cask finish 43% dd. (0.7L)
Egységár:
304 200Ft / Liter
212 940Ft
Jack Daniels 0,7 40% Gitár dd.
Egységár:
26 586Ft / Liter
18 610Ft
Game of Thrones Oban Bay Reserve The Nights Watch Limited Edt. 43% dd. (0.7L)
Egységár:
67 000Ft / Liter
46 900Ft
Whisky vagy whiskey? Míg a whiskey kifejezés az ír és amerikai márkák által használt írásmód, addig a whisky kifejezés a skót és kanadai whisky-k sajátja. Az igazi whisky szakértők is egyetértenek, hogy a whiskyk teljes kínálatának megismeréséhez egy élet is kevés lenne. A whisky különböző stílusainak kialakulása a 19. századig vezethető vissza, ekkor jelent meg a fahordós érlelés. A whiskyk megkülönböztetése különböző szempontok alapján történik, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók fajtája, sőt még a földrajzi eredet is. A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfőzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az első évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták.[1] A szeszfőzés első egyértelmű leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le. A bor mellett legalább a 14. század hajnalától sörből is főztek szeszt, és az így készült gabonapárlatok széles körben elterjedtek azon európai vidékeken, melyeken nem volt jelentős helyi bortermelés (többek közt Magyarország egyes részein is). A sör lepárlása legkésőbb a 15. századig Írországban és Skóciában is meghonosult. Az égetett szeszek fogyasztását Írországban először egy krónika, a Clonmacnoise-i annales említi az 1405-ös évnél, miszerint ekkor egy törzsfőnök, Richard MacRannall aqua vitae okozta alkoholmérgezésben halt meg. Skóciában az első írásos bizonyíték 1494-ból való, amikor az adólisták szerint egy John Cor nevű szerzetesnek a király parancsára aqua vītae készítése céljából malátát utaltak ki. A whisky házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, és a 16. század közepére mindkét országban általános volt. A 17. században már tudták, hogy árpamaláta hozzáadásával a malátázatlan gabonát is erjeszthetővé lehet tenni, és a skót források többféle gabonából készült whiskykre is talnak, főleg zabból, árpából és búzából. A 17. és 18. század során kivándorló skót és ír telepesek Észak-Amerikában is meghonosították a whiskyfőzést. Kezdetben főleg importált árpából, zabból és búzából erjesztették, majd áttértek a rozsra, mely bőségesen termett Maryland és Pennsylvania államokban. Később elterjedt a kukorica használata is, melyet önmagában és rozzsal keverve is felhasználtak. A ma ismert whiskyfajták a 19. században alakultak ki.