Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

Whisky árak, whisky bolt, whisky fajták

Whisky árak, whisky bolt, whisky fajták

A whisky szakértők szerint, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy a világ összes whiskey-jeinek a tárházát megismerjék. Fontos kérdés az, hogy whiskey vagy whisky? Különbség csak az írásmódban van, hiszen mindkét esetben a nagyszerű gabonapárlatot, mely legtöbbször árpa, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta erjesztésével többnyire tölgyfahordóban érlelődik és ez teszi különlegessé és egyedivé. Ha valami különlegesebbre vágynál, mint közismert skót, ír whiskey, nézz körül, hisz nálunk nemzetközi ínyencségekre is szert tehetsz.

Ír whisky

Ír whisky

Skót whisky

Skót whisky

International Whisky

International Whisky

Bourbon, Canadian, Corn Whisky

Bourbon, Canadian, Corn Whisky

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
FAMOUS GROUSE WHISKY 40 % 0,5L
Egységár:
7 900Ft / Liter
3 950Ft
CANADIAN SPECIAL OLD WHISKY 40%  0,7L
Egységár:
8 429Ft / Liter
5 900Ft
BALLANTINE'S WHISKY 40% 0,7L
Egységár:
7 129Ft / Liter
4 990Ft
BLACK VELVET WHISKY 40% 0,7L
Egységár:
8 429Ft / Liter
5 900Ft
JIM BEAM WHISKY 40% 0,7L
Egységár:
7 714Ft / Liter
5 400Ft
JIM BEAM WHISKY 40% 0,5L
Egységár:
9 980Ft / Liter
4 990Ft
JOHNNIE WALKER RED LABEL PDD.+2POHÁR 0,7L
Egységár:
9 000Ft / Liter
6 300Ft
JACK DANIEL'S WHISKY 40% 0,7L
Egységár:
11 143Ft / Liter
7 800Ft
JOHNNIE W.WHISKY RED 40% 1L
Egységár:
7 200Ft / Liter
7 200Ft
JOHNNIE W. RED WHISKY 0,35L 40%
Egységár:
12 257Ft / Liter
4 290Ft
CHIVAS REGAL +2 POHÁR 0,7L 40%
Egységár:
14 271Ft / Liter
9 990Ft
JIM BEAM WHISKY RED STAG 40% 0,7L
Egységár:
10 286Ft / Liter
7 200Ft
JACK DANIELS WHISKEY 40% 0,35L
Egységár:
11 114Ft / Liter
3 890Ft
FOUR ROSES WHISKEY 40%  0,7L
Egységár:
10 714Ft / Liter
7 500Ft
CHIVAS REGAL WHISKY PDD 0,7L 40%
Egységár:
13 700Ft / Liter
9 590Ft
JIM BEAM DOUBLE OAK PDD.+1P.0,7L 43%
Egységár:
18 857Ft / Liter
13 200Ft
JACK DANIELS WHISKY 40% 1L
Egységár:
9 990Ft / Liter
9 990Ft
JOHNNIE W.WHISKY RED 40% 0,7L
JOHNNIE W.WHISKY RED 40% 0,7L
Egységár:
7 271Ft / Liter
5 800Ft
5 090Ft
JOHNNIE W.DOUBLE B.DD.0,7L 40%
Egységár:
18 557Ft / Liter
12 990Ft
JAMESON CASKMATES 0,7L 40%
Egységár:
11 143Ft / Liter
7 800Ft
JIM BEAM DEVILS WHISKY 0,7L 45%
Egységár:
12 129Ft / Liter
8 490Ft
JIM BEAM HONEY WH.+1 POHAR 0,7L 35%
Egységár:
11 143Ft / Liter
7 800Ft
JIM BEAM SIGNATURE 43% 0,7L
Egységár:
17 857Ft / Liter
12 500Ft
TULLAMORE DEW 40% 0,7L
Egységár:
11 286Ft / Liter
7 900Ft
JOHNNIE W.WHISKY RED 40% 0,5L
JOHNNIE W.WHISKY RED 40% 0,5L
Egységár:
7 800Ft / Liter
4 600Ft
3 900Ft
JIM BEAM WHISKY 40% 0,35L
Egységár:
10 857Ft / Liter
3 800Ft
JAMESON COOPER'S CROZE 0,7L 43%
Egységár:
28 429Ft / Liter
19 900Ft
BALLANTINE;S WHISKY 40% 1L
Egységár:
6 890Ft / Liter
6 890Ft
JACK DANIELS WHISKEY 1,5 L 40%
Egységár:
9 933Ft / Liter
14 900Ft
JIM BEAM OAK 0,7L 43%
Egységár:
17 000Ft / Liter
11 900Ft
BALLANTINES WHISKY BRASIL 40% 0,7L
BALLANTINES WHISKY BRASIL 40% 0,7L
Egységár:
7 129Ft / Liter
5 500Ft
4 990Ft
JIM BEAM WHISKY CHOICE 40% 0,7L
Egységár:
10 714Ft / Liter
7 500Ft
Whisky vagy whiskey? Míg a whiskey kifejezés az ír és amerikai márkák által használt írásmód, addig a whisky kifejezés a skót és kanadai whisky-k sajátja. Az igazi whisky szakértők is egyetértenek, hogy a whiskyk teljes kínálatának megismeréséhez egy élet is kevés lenne. A whisky különböző stílusainak kialakulása a 19. századig vezethető vissza, ekkor jelent meg a fahordós érlelés. A whiskyk megkülönböztetése különböző szempontok alapján történik, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók fajtája, sőt még a földrajzi eredet is. A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfőzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az első évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták.[1] A szeszfőzés első egyértelmű leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le. A bor mellett legalább a 14. század hajnalától sörből is főztek szeszt, és az így készült gabonapárlatok széles körben elterjedtek azon európai vidékeken, melyeken nem volt jelentős helyi bortermelés (többek közt Magyarország egyes részein is). A sör lepárlása legkésőbb a 15. századig Írországban és Skóciában is meghonosult. Az égetett szeszek fogyasztását Írországban először egy krónika, a Clonmacnoise-i annales említi az 1405-ös évnél, miszerint ekkor egy törzsfőnök, Richard MacRannall aqua vitae okozta alkoholmérgezésben halt meg. Skóciában az első írásos bizonyíték 1494-ból való, amikor az adólisták szerint egy John Cor nevű szerzetesnek a király parancsára aqua vītae készítése céljából malátát utaltak ki. A whisky házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, és a 16. század közepére mindkét országban általános volt. A 17. században már tudták, hogy árpamaláta hozzáadásával a malátázatlan gabonát is erjeszthetővé lehet tenni, és a skót források többféle gabonából készült whiskykre is talnak, főleg zabból, árpából és búzából. A 17. és 18. század során kivándorló skót és ír telepesek Észak-Amerikában is meghonosították a whiskyfőzést. Kezdetben főleg importált árpából, zabból és búzából erjesztették, majd áttértek a rozsra, mely bőségesen termett Maryland és Pennsylvania államokban. Később elterjedt a kukorica használata is, melyet önmagában és rozzsal keverve is felhasználtak. A ma ismert whiskyfajták a 19. században alakultak ki.