Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

Whiskey rendelés

Whiskey rendelés

A whisky szakértők szerint, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy a világ összes whiskey-jeinek a tárházát megismerjék. Fontos kérdés az, hogy whiskey vagy whisky? Különbség csak az írásmódban van, hiszen mindkét esetben a nagyszerű gabonapárlatot, mely legtöbbször árpa, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta erjesztésével többnyire tölgyfahordóban érlelődik és ez teszi különlegessé és egyedivé. Ha valami különlegesebbre vágynál, mint közismert skót, ír whiskey, nézz körül, hisz nálunk nemzetközi ínyencségekre is szert tehetsz.

Ír whiskey

Ír whiskey

Skót whiskey

Skót whiskey

International Whiskey

International Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
JACK DANIEL'S WHISKY 40% 0,7L
Egységár:
10 143Ft / Liter
7 100Ft
JIM BEAM WHISKY RED STAG 40% 0,7L
JIM BEAM WHISKY RED STAG 40% 0,7L
Egységár:
8 557Ft / Liter
6 400Ft
5 990Ft
JOHNNIE W.WHISKY RED 40% 0,7L
Egységár:
8 286Ft / Liter
5 800Ft
JACK DANIEL'S WHISKY 40% 0,5L
Egységár:
11 600Ft / Liter
5 800Ft
Chivas  Icon Whisky 0,7L 40%
Egységár:
2 076 286Ft / Liter
1 453 400Ft
Peaky Blinder Irish Whisky 40% (0.7L)
Egységár:
13 914Ft / Liter
9 740Ft
Chivas Royal Salute 38 years 0,7L  40% dd.
Egységár:
499 857Ft / Liter
349 900Ft
JAMESON IRISH WHISKEY 0,5L 40%
Egységár:
11 200Ft / Liter
5 600Ft
Johnnie Walker Explorers Pack dd. (3*0,2) (0.6L)
Egységár:
64 575Ft / Liter
38 745Ft
Proper Twelve 40% (0.7L)
Egységár:
20 100Ft / Liter
14 070Ft
Jim Beam Black Extra Aged 43% pdd. + 2 pohár (0.7L)
Egységár:
14 114Ft / Liter
9 880Ft
Tullamore Dew 14 éves Single Malt 41,3% dd. (0.7L)
Egységár:
27 114Ft / Liter
18 980Ft
The Glenlivet 25 years Whisky FADD. 0,7L 43%
Egységár:
185 286Ft / Liter
129 700Ft
Jim Beam Double Oak 43% pdd.+ 2 pohár (0.7L)
Egységár:
17 086Ft / Liter
11 960Ft
Dalmore 15 years 0,7 L 40% pdd.
Egységár:
40 571Ft / Liter
28 400Ft
Game of Thrones Oban Bay Reserve The Nights Watch Limited Edt. 43% dd. (0.7L)
Egységár:
59 429Ft / Liter
41 600Ft
J&B Rare 0,7 40% (JUSTERINI & BROOKS)
Egységár:
10 029Ft / Liter
7 020Ft
Four Roses Small Batch 45% (0.7L)
Egységár:
20 893Ft / Liter
14 625Ft
Tullamore Dew 0,7 40% pdd. + 2 pohár
Egységár:
12 057Ft / Liter
8 440Ft
Jameson 18 years 40% fa dd. (0.7L)
Jameson 18 years 40% fa dd. (0.7L)
Egységár:
60 000Ft / Liter
44 270Ft
42 000Ft
Four Roses Single Barrel 50% (0.7L)
Egységár:
25 071Ft / Liter
17 550Ft
Chicken Cock Southern Spiced Bourbon whiskey 35% (0.7L)
Egységár:
10 214Ft / Liter
7 150Ft
BALLANTINES 15 YEARS GLENTAUCHERS SINGLE MALT WHISKY (0.7L)
BALLANTINES 15 YEARS GLENTAUCHERS SINGLE MALT WHISKY (0.7L)
Egységár:
25 557Ft / Liter
19 800Ft
17 890Ft
DALMORE King Alexander III Whiskey 0,7L 40%
Egységár:
102 857Ft / Liter
72 000Ft
Dalwhinnie 15 years 0,7 43% pdd.
Egységár:
26 464Ft / Liter
18 525Ft
Bulleit 95 Rye Small Batch 0,7 45%
Egységár:
20 707Ft / Liter
14 495Ft
Whisky vagy whiskey? Míg a whiskey kifejezés az ír és amerikai márkák által használt írásmód, addig a whisky kifejezés a skót és kanadai whisky-k sajátja. Az igazi whisky szakértők is egyetértenek, hogy a whiskyk teljes kínálatának megismeréséhez egy élet is kevés lenne. A whisky különböző stílusainak kialakulása a 19. századig vezethető vissza, ekkor jelent meg a fahordós érlelés. A whiskyk megkülönböztetése különböző szempontok alapján történik, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók fajtája, sőt még a földrajzi eredet is. A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfőzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az első évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták.[1] A szeszfőzés első egyértelmű leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le. A bor mellett legalább a 14. század hajnalától sörből is főztek szeszt, és az így készült gabonapárlatok széles körben elterjedtek azon európai vidékeken, melyeken nem volt jelentős helyi bortermelés (többek közt Magyarország egyes részein is). A sör lepárlása legkésőbb a 15. századig Írországban és Skóciában is meghonosult. Az égetett szeszek fogyasztását Írországban először egy krónika, a Clonmacnoise-i annales említi az 1405-ös évnél, miszerint ekkor egy törzsfőnök, Richard MacRannall aqua vitae okozta alkoholmérgezésben halt meg. Skóciában az első írásos bizonyíték 1494-ból való, amikor az adólisták szerint egy John Cor nevű szerzetesnek a király parancsára aqua vītae készítése céljából malátát utaltak ki. A whisky házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, és a 16. század közepére mindkét országban általános volt. A 17. században már tudták, hogy árpamaláta hozzáadásával a malátázatlan gabonát is erjeszthetővé lehet tenni, és a skót források többféle gabonából készült whiskykre is talnak, főleg zabból, árpából és búzából. A 17. és 18. század során kivándorló skót és ír telepesek Észak-Amerikában is meghonosították a whiskyfőzést. Kezdetben főleg importált árpából, zabból és búzából erjesztették, majd áttértek a rozsra, mely bőségesen termett Maryland és Pennsylvania államokban. Később elterjedt a kukorica használata is, melyet önmagában és rozzsal keverve is felhasználtak. A ma ismert whiskyfajták a 19. században alakultak ki.