Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

RUM, CACHACA

RUM, CACHACA

A rum az égetett szesz egyik fajtája, amely nádcukorgyártáskor fennmaradt melaszból, vagy egyenesen a cukornád lepárlásával, tölgyfahordókban való érlelésével készítenek.Többnyire 37%-60% alkoholtartalommal bír. A rumokhoz hasonló a Cachaca (ejtsd: ká-sá-szá), ami brazil eredetű, azonban az különbözteti meg a rumoktól, hogy a cachaca-t egyenesen a cukornád levének lepárlásából nyerik, nem pedig a melaszból. Kiváló választás koktélok készítéséhez, vagy akár tisztán jégre töltve.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
A rum a nádcukorgyártáskor fennmaradt melaszból, vagy közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és lepárolt égetett szesz. A tiszta párlatot általában tölgyfahordókban érlelik, és gyakran karamellel színezik. Az évekig érlelt rumok elnevezése gyakran „ron añejo” („érlelt rum”) vagy „ron viejo” („idős rum”). Általában 37,5–60% alkoholtartalommal palackozzák.