Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PEZSGŐ, PROSECCO

PEZSGŐ, PROSECCO

A pezsgő hazánkban is egy közkedvelt, "elegáns ital", amit különleges alkalmak, baráti összejövetelek, ünnepek elengedhetetlen kelléke. De miből is készül a nedű? A pezsgő egy olyan borszármazék, amely a bor második érése magában a palackban megy végbe, így a száraztól az édesig megtalálhatod a számodra legfinomabbat. Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendező Prosecco, kiváló választás ünnepekre, de akár egy "pohár ital" szerepére is a barátok között.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Piper Heidsieck Cuvée Brut Champagne 12% Fagyi dd. (0.75L)
Egységár:
35 467Ft / Liter
26 600Ft
Beau Joie Demi Sec 0,75 12% Champagne, LED világítós címkével
Egységár:
46 200Ft / Liter
34 650Ft
Cadi Rajo Brut Prosecco 11% (0.75L)
Egységár:
5 007Ft / Liter
3 755Ft
Veuve Clicquot 2008 Rose 0,75 12%
Egységár:
37 720Ft / Liter
28 290Ft
Santero 958 Extra Dry 1,5 11,5% Love you pdd.
Egységár:
4 923Ft / Liter
7 385Ft
Scavi & Ray Prosecco Frizzante DOC 10,5% (0.75L)
Egységár:
7 093Ft / Liter
5 320Ft
Martini Asti 0,75 l 7,5%
Egységár:
4 613Ft / Liter
3 460Ft
Bottega ROSE Gold 0,75 11,5%
Egységár:
14 013Ft / Liter
10 510Ft
Dom Perignon Vintage 2010 0,75 12,5%
Egységár:
117 867Ft / Liter
88 400Ft
Prosecco Serenello MINI 0,2L DOC extra dry 11%
Egységár:
6 175Ft / Liter
1 235Ft
Perrier Jouet Blanc de Blancs 12% (0.75L)
Egységár:
66 360Ft / Liter
49 770Ft
Prosecco Serenello MAGNUM 1,5L DOC extra dry 11%
Egységár:
4 567Ft / Liter
6 850Ft
Armand de Brignac Brut 0,75L 12,5% bársony zsákban
Egységár:
177 073Ft / Liter
132 805Ft
A pezsgő egy olyan borszármazék, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. A házasított (cuvée) pezsgő-alapborokat úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítik, amelyek a Méthode traditionelle módszerrel történő palackos (0,75 l) erjesztési folyamat természetes hatására szénsavassá válnak. A szénsavas bort már régóta ismerték Franciaország Champagne tartományában, hiszen a hűvös éghajlati adottságok következtében az erjedés sokszor csak a szüretet követő év tavaszán fejeződött be, de ez a bor akkoriban selejtnek számított. Az első pezsgőt 1670 – 1715 között Reims közelében, a champagne-i borvidékhez tartozó hautvilliers-i Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője dom. Pierre Pérignon készítette, úgy, hogy parafa dugóval zárta le a borosüveget, amelyet viaszba mártott drótkengyellel erősített rá. Sokáig titokban tartották a készítési folyamatot, ennek ellenére azonban a 18. században már sokfelé ismeretes volt, és a 19. században már Európa-szerte készítettek pezsgőt. A hagyományosan degorzsálásnak (degorgement) nevezett technológiai lépés során kilövetik a seprőt A pezsgőkészítés csak a parafadugó 17. századi feltalálása után vált lehetővé. Dom Perignon jól záró, hosszú fadugóval ellátott, vastag falú angol palackban erjedő bort kóstolt. Megfigyelte, hogy a keményfából készült kúp alakú dugó nem zárja jól a benne lévő habzó bort, ezért lecserélte azt egy parafából készültre.[4][5] Erjedésben lévő bort töltöttek üvegpalackba, ami az erjedés befejeztéig a termelődő szén-dioxiddal együtt a palackban maradt. A tizenöt hónapig tartó finomseprős érlelés után a seprőt úgy távolították el, hogy azt a fejjel lefelé fordított palack nyakából a dugó óvatos megnyitásával kilövették.[6] Ezt nevezik hagyományosan degorzsálásnak (degorgement). Megjegyzendő, hogy a pezsgőgyártás jelenleg alkalmazott technológiája (az Asti spumante eljárást leszámítva) alapvetően a már kierjedt alapborhoz adott tirázslikőr cukortartalmának az erjedésekor keletkező széndioxid felfogásán és a pezsgővé váló borban történő elnyeletésén alapul. Az expediciós likőr hozzáadása nélkül forgalomba kerülő pezsgőket "nyers" pezsgőnek hívják