Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PEZSGŐ, PROSECCO

PEZSGŐ, PROSECCO

A pezsgő hazánkban is egy közkedvelt, "elegáns ital", amit különleges alkalmak, baráti összejövetelek, ünnepek elengedhetetlen kelléke. De miből is készül a nedű? A pezsgő egy olyan borszármazék, amely a bor második érése magában a palackban megy végbe, így a száraztól az édesig megtalálhatod a számodra legfinomabbat. Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendező Prosecco, kiváló választás ünnepekre, de akár egy "pohár ital" szerepére is a barátok között.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Cinzano Asti “Dolce Gold” 0,75 7%
Egységár:
3 667Ft / Liter
2 750Ft
MARTINI ASTI ÉDES PEZSGŐ 0,75L
Egységár:
3 720Ft / Liter
2 790Ft
CINZANO ASTI DOLCE GOLD 7% 0,2L
Egységár:
6 250Ft / Liter
1 250Ft
BB ROSÉ PEZSGŐ 0,75L
Egységár:
1 720Ft / Liter
1 290Ft
BB PEZSGŐ ARANY CUVÉE ÉDES 0,75L
Egységár:
1 987Ft / Liter
1 490Ft
MARTINI ROSÉ FÉLSZÁRAZ PEZSGŐ 0,75L 9,5%
Egységár:
3 853Ft / Liter
2 890Ft
BLUE NUN GOLD PEZSGŐ 0,75L
Egységár:
3 800Ft / Liter
2 850Ft
TÖRLEY HUNGÁRIA EXTRA DRY PEZSGŐ 0,7 L
Egységár:
3 000Ft / Liter
2 100Ft
TÖRLEY PEZSGŐ SZÁRAZ 0,75L
Egységár:
1 720Ft / Liter
1 290Ft
TÖRLEY PEZSGŐ ROSÉ ALKOHOLMENTES 0,75L
Egységár:
1 720Ft / Liter
1 290Ft
CAFÉ DE PARIS ROSÉ 0,75L
Egységár:
3 587Ft / Liter
2 690Ft
BB PEZSGŐ FRIZZANTE FÉLÉDES 0,75L
Egységár:
1 720Ft / Liter
1 290Ft
VOILA PEZSGŐ ŐSZIBARACK 0,75L
Egységár:
1 732Ft / Liter
1 299Ft
ZONIN ASTI 0,75L
Egységár:
3 587Ft / Liter
2 690Ft
VOILÁ ÁFONYA PEZSGŐKOKTÉL 0,75L
Egységár:
1 732Ft / Liter
1 299Ft
TÖRLEY EXCELLENCE SZÁRAZ PEZSGŐ 0,75L 12,5%
Egységár:
2 400Ft / Liter
1 800Ft
ÖSTERREICH GOLD PEZSGŐ DD. 0,75L 9,5%
Egységár:
7 333Ft / Liter
5 500Ft
CINZANO ÉDES ROSÉ PEZSGŐ 0,75L
Egységár:
3 853Ft / Liter
2 890Ft
TÖRLEY EXCELLENCE ÉDES PEZSGŐ 0,75L 10%
Egységár:
2 400Ft / Liter
1 800Ft
TÖRLEY PEZSGŐ ALKOHOLMENTES 0,75L
Egységár:
1 720Ft / Liter
1 290Ft
MARTINI ASTI 7,5% 1,5L
Egységár:
4 333Ft / Liter
6 500Ft
CINZANO PROSECCO SZÁRAZ PEZSGŐ 11% 0,75L
Egységár:
3 587Ft / Liter
2 690Ft
SZENT ISTVÁN PEZSGŐ ÉDES FEHÉR 3L 11%
Egységár:
3 300Ft / Liter
9 900Ft
TÖRLEY PEZSGŐ ÉDES FORTUNA 0,75L
Egységár:
1 720Ft / Liter
1 290Ft
MUMM CORDON ROUGE BRUT 0,75L 12%
Egységár:
16 667Ft / Liter
12 500Ft
VEUVE CLICQUOT BRUT FDD."MAILBOX" 12%
Egységár:
26 520Ft / Liter
19 890Ft
MOET&CHANDON BRUT IMPERIAL PDD 0,75L 12%
Egységár:
23 067Ft / Liter
17 300Ft
MARTINI PROSECCO 0,75L 11,5%
Egységár:
3 853Ft / Liter
2 890Ft
MUMM CHAMPAGNE BRUT LE ROSÉ PDD. 0,75L
MUMM CHAMPAGNE BRUT LE ROSÉ PDD. 0,75L
Egységár:
18 653Ft / Liter
17 900Ft
13 990Ft
MOET CHANDON ROSÉ IMPERIAL FÉLSZÁRAZ 0,75L
Egységár:
26 400Ft / Liter
19 800Ft
Blue Nun Gold Edition - aranylapos, száraz 3 L 11% pdd.
Egységár:
11 867Ft / Liter
35 600Ft
Mumm Cordon Rouge Champagne + Jégvödör 0,75L
Egységár:
22 000Ft / Liter
16 500Ft
A pezsgő egy olyan borszármazék, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. A házasított (cuvée) pezsgő-alapborokat úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítik, amelyek a Méthode traditionelle módszerrel történő palackos (0,75 l) erjesztési folyamat természetes hatására szénsavassá válnak. A szénsavas bort már régóta ismerték Franciaország Champagne tartományában, hiszen a hűvös éghajlati adottságok következtében az erjedés sokszor csak a szüretet követő év tavaszán fejeződött be, de ez a bor akkoriban selejtnek számított. Az első pezsgőt 1670 – 1715 között Reims közelében, a champagne-i borvidékhez tartozó hautvilliers-i Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője dom. Pierre Pérignon készítette, úgy, hogy parafa dugóval zárta le a borosüveget, amelyet viaszba mártott drótkengyellel erősített rá. Sokáig titokban tartották a készítési folyamatot, ennek ellenére azonban a 18. században már sokfelé ismeretes volt, és a 19. században már Európa-szerte készítettek pezsgőt. A hagyományosan degorzsálásnak (degorgement) nevezett technológiai lépés során kilövetik a seprőt A pezsgőkészítés csak a parafadugó 17. századi feltalálása után vált lehetővé. Dom Perignon jól záró, hosszú fadugóval ellátott, vastag falú angol palackban erjedő bort kóstolt. Megfigyelte, hogy a keményfából készült kúp alakú dugó nem zárja jól a benne lévő habzó bort, ezért lecserélte azt egy parafából készültre.[4][5] Erjedésben lévő bort töltöttek üvegpalackba, ami az erjedés befejeztéig a termelődő szén-dioxiddal együtt a palackban maradt. A tizenöt hónapig tartó finomseprős érlelés után a seprőt úgy távolították el, hogy azt a fejjel lefelé fordított palack nyakából a dugó óvatos megnyitásával kilövették.[6] Ezt nevezik hagyományosan degorzsálásnak (degorgement). Megjegyzendő, hogy a pezsgőgyártás jelenleg alkalmazott technológiája (az Asti spumante eljárást leszámítva) alapvetően a már kierjedt alapborhoz adott tirázslikőr cukortartalmának az erjedésekor keletkező széndioxid felfogásán és a pezsgővé váló borban történő elnyeletésén alapul. Az expediciós likőr hozzáadása nélkül forgalomba kerülő pezsgőket "nyers" pezsgőnek hívják