Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PEZSGŐ, PROSECCO

PEZSGŐ, PROSECCO

A pezsgő hazánkban is egy közkedvelt, "elegáns ital", amit különleges alkalmak, baráti összejövetelek, ünnepek elengedhetetlen kelléke. De miből is készül a nedű? A pezsgő egy olyan borszármazék, amely a bor második érése magában a palackban megy végbe, így a száraztól az édesig megtalálhatod a számodra legfinomabbat. Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendező Prosecco, kiváló választás ünnepekre, de akár egy "pohár ital" szerepére is a barátok között.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Moet et Chandon Brut Imperial 15,0 fa dd.
Egységár:
62 160Ft / Liter
932 400Ft
ÖSTERREICH GOLD /ARANYPELYHES/ PEZSGŐ (DD) [0,75L|9,5%]
Egységár:
6 441Ft / Liter
4 831Ft
Maschio Prosecco Treviso Vino Spumante Extra dry 11% (0.75L)
Egységár:
4 173Ft / Liter
3 130Ft
Moet et Chandon Brut PACK 6*0,75l 12% + 6 db pohár (4.5L)
Egységár:
23 231Ft / Liter
104 540Ft
Armand de Brignac Brut 1,5L 12,5% Magnum fa dd.
Egységár:
249 060Ft / Liter
373 590Ft
Martini Rossini 8% (0.75L)
Egységár:
5 187Ft / Liter
3 890Ft
Spumante Rocca dei Forti Brut 11,5% (0.75L)
Egységár:
3 547Ft / Liter
2 660Ft
Cinzano Pro-Spritz 11,5% (0.75L)
Egységár:
3 373Ft / Liter
2 530Ft
Moet et Chandon Brut Imperial 9,0 fa dd.
Egységár:
54 600Ft / Liter
491 400Ft
Heidsieck Monopole Blue Top Brut Champagne 12% (0.75L)
Egységár:
14 173Ft / Liter
10 630Ft
Lanson Black Label Brut Champagne 12,5% (0.75L)
Egységár:
19 493Ft / Liter
14 620Ft
Moet et Chandon Brut Imperial 12,0 fa dd.
Egységár:
61 950Ft / Liter
743 400Ft
Freixenet Vintage Reserva Brut Nature Cava 12% (0.75L)
Egységár:
6 120Ft / Liter
4 590Ft
Santero 958 Millesimato GOLD/arany üveg, Extra Dry 0,75 11,5%
Egységár:
5 947Ft / Liter
4 460Ft
Santero Prosecco DOC Extra Dry 0,75 11,5%
Egységár:
5 307Ft / Liter
3 980Ft
Piper Heidsieck Cuvée Brut Champagne 12% pdd. (0.75L)
Egységár:
24 827Ft / Liter
18 620Ft
Lanson Rosé Label Brut Champagne 12,5% (0.75L)
Egységár:
26 233Ft / Liter
19 675Ft
Veuve Clicquot Rich 0,75 12%
Egységár:
36 960Ft / Liter
27 720Ft
MOET & CHANDON Brut Imperial Champagne End Of the Year 2020. Limited Editon 0,75l
Egységár:
26 093Ft / Liter
19 570Ft
Heidsieck Monopole Red Top Sec Champagne 12% (0.75L)
Egységár:
14 173Ft / Liter
10 630Ft
Prosecco Serenello -kék- DOC brut 11% (0.75L)
Egységár:
4 260Ft / Liter
3 195Ft
Veuve Clicquot Brut 0,75 12% + Ice Jacket
Egységár:
35 467Ft / Liter
26 600Ft
A pezsgő egy olyan borszármazék, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. A házasított (cuvée) pezsgő-alapborokat úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítik, amelyek a Méthode traditionelle módszerrel történő palackos (0,75 l) erjesztési folyamat természetes hatására szénsavassá válnak. A szénsavas bort már régóta ismerték Franciaország Champagne tartományában, hiszen a hűvös éghajlati adottságok következtében az erjedés sokszor csak a szüretet követő év tavaszán fejeződött be, de ez a bor akkoriban selejtnek számított. Az első pezsgőt 1670 – 1715 között Reims közelében, a champagne-i borvidékhez tartozó hautvilliers-i Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője dom. Pierre Pérignon készítette, úgy, hogy parafa dugóval zárta le a borosüveget, amelyet viaszba mártott drótkengyellel erősített rá. Sokáig titokban tartották a készítési folyamatot, ennek ellenére azonban a 18. században már sokfelé ismeretes volt, és a 19. században már Európa-szerte készítettek pezsgőt. A hagyományosan degorzsálásnak (degorgement) nevezett technológiai lépés során kilövetik a seprőt A pezsgőkészítés csak a parafadugó 17. századi feltalálása után vált lehetővé. Dom Perignon jól záró, hosszú fadugóval ellátott, vastag falú angol palackban erjedő bort kóstolt. Megfigyelte, hogy a keményfából készült kúp alakú dugó nem zárja jól a benne lévő habzó bort, ezért lecserélte azt egy parafából készültre.[4][5] Erjedésben lévő bort töltöttek üvegpalackba, ami az erjedés befejeztéig a termelődő szén-dioxiddal együtt a palackban maradt. A tizenöt hónapig tartó finomseprős érlelés után a seprőt úgy távolították el, hogy azt a fejjel lefelé fordított palack nyakából a dugó óvatos megnyitásával kilövették.[6] Ezt nevezik hagyományosan degorzsálásnak (degorgement). Megjegyzendő, hogy a pezsgőgyártás jelenleg alkalmazott technológiája (az Asti spumante eljárást leszámítva) alapvetően a már kierjedt alapborhoz adott tirázslikőr cukortartalmának az erjedésekor keletkező széndioxid felfogásán és a pezsgővé váló borban történő elnyeletésén alapul. Az expediciós likőr hozzáadása nélkül forgalomba kerülő pezsgőket "nyers" pezsgőnek hívják