Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PEZSGŐ, PROSECCO

PEZSGŐ, PROSECCO

A pezsgő hazánkban is egy közkedvelt, "elegáns ital", amit különleges alkalmak, baráti összejövetelek, ünnepek elengedhetetlen kelléke. De miből is készül a nedű? A pezsgő egy olyan borszármazék, amely a bor második érése magában a palackban megy végbe, így a száraztól az édesig megtalálhatod a számodra legfinomabbat. Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendező Prosecco, kiváló választás ünnepekre, de akár egy "pohár ital" szerepére is a barátok között.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Armand de Brignac Brut 1,5L 12,5% Magnum fa dd.
Egységár:
147 593Ft / Liter
221 390Ft
Moet et Chandon Brut PACK 6*0,75l 12% + 6 db pohár (4.5L)
Egységár:
23 231Ft / Liter
104 540Ft
Taittinger Comtes De Champagne Brut Blanc De Blancs 2006. FADD. 0,75L
Egységár:
104 800Ft / Liter
78 600Ft
Martini Rossini 8% (0.75L)
Egységár:
5 187Ft / Liter
3 890Ft
Moet et Chandon Brut Imperial 9,0 fa dd.
Egységár:
45 100Ft / Liter
405 900Ft
Cinzano Pro-Spritz 11,5% (0.75L)
Egységár:
3 280Ft / Liter
2 460Ft
Freixenet Vintage Reserva Brut Nature Cava 12% (0.75L)
Egységár:
5 980Ft / Liter
4 485Ft
Maschio Prosecco Treviso Vino Spumante Extra dry 11% (0.75L)
Egységár:
4 073Ft / Liter
3 055Ft
Veuve Clicquot Rich 0,75 12%
Egységár:
34 667Ft / Liter
26 000Ft
Lanson Black Label Brut Champagne 12,5% (0.75L)
Egységár:
19 053Ft / Liter
14 290Ft
Spumante Rocca dei Forti Brut 11,5% (0.75L)
Egységár:
3 467Ft / Liter
2 600Ft
Heidsieck Monopole Blue Top Brut Champagne 12% (0.75L)
Egységár:
13 853Ft / Liter
10 390Ft
Lanson Gold Label 2008 Brut Champagne 12,5% (0.75L)
Egységár:
32 400Ft / Liter
24 300Ft
Lanson Rosé Label Brut Champagne 12,5% (0.75L)
Egységár:
25 640Ft / Liter
19 230Ft
Cadi Rajo Brut Prosecco 11% (0.75L)
Egységár:
4 680Ft / Liter
3 510Ft
Veuve Clicquot Brut 0,75 12% + Ice Jacket
Egységár:
26 000Ft / Liter
19 500Ft
Veuve Clicquot 2008 Rose 0,75 12%
Egységár:
36 527Ft / Liter
27 395Ft
Moet & Chandon Ice Imperial Brut Pezsgő (+4 Pohár) [2*0,75L|12%]
Egységár:
100 533Ft / Liter
75 400Ft
Heidsieck Monopole Red Top Sec Champagne 12% (0.75L)
Egységár:
13 853Ft / Liter
10 390Ft
Santero 958 Millesimato GOLD/arany üveg, Extra Dry 0,75 11,5%
Egységár:
5 807Ft / Liter
4 355Ft
Santero Prosecco DOC Extra Dry 0,75 11,5%
Egységár:
4 420Ft / Liter
3 315Ft
MOET & CHANDON Brut Imperial Champagne Luminous Editon FADD. 3L
Egységár:
72 100Ft / Liter
216 300Ft
Veuve Clicquot Brut 0,75 12% + Shopping Bag
Egységár:
27 307Ft / Liter
20 480Ft
A pezsgő egy olyan borszármazék, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. A házasított (cuvée) pezsgő-alapborokat úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítik, amelyek a Méthode traditionelle módszerrel történő palackos (0,75 l) erjesztési folyamat természetes hatására szénsavassá válnak. A szénsavas bort már régóta ismerték Franciaország Champagne tartományában, hiszen a hűvös éghajlati adottságok következtében az erjedés sokszor csak a szüretet követő év tavaszán fejeződött be, de ez a bor akkoriban selejtnek számított. Az első pezsgőt 1670 – 1715 között Reims közelében, a champagne-i borvidékhez tartozó hautvilliers-i Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője dom. Pierre Pérignon készítette, úgy, hogy parafa dugóval zárta le a borosüveget, amelyet viaszba mártott drótkengyellel erősített rá. Sokáig titokban tartották a készítési folyamatot, ennek ellenére azonban a 18. században már sokfelé ismeretes volt, és a 19. században már Európa-szerte készítettek pezsgőt. A hagyományosan degorzsálásnak (degorgement) nevezett technológiai lépés során kilövetik a seprőt A pezsgőkészítés csak a parafadugó 17. századi feltalálása után vált lehetővé. Dom Perignon jól záró, hosszú fadugóval ellátott, vastag falú angol palackban erjedő bort kóstolt. Megfigyelte, hogy a keményfából készült kúp alakú dugó nem zárja jól a benne lévő habzó bort, ezért lecserélte azt egy parafából készültre.[4][5] Erjedésben lévő bort töltöttek üvegpalackba, ami az erjedés befejeztéig a termelődő szén-dioxiddal együtt a palackban maradt. A tizenöt hónapig tartó finomseprős érlelés után a seprőt úgy távolították el, hogy azt a fejjel lefelé fordított palack nyakából a dugó óvatos megnyitásával kilövették.[6] Ezt nevezik hagyományosan degorzsálásnak (degorgement). Megjegyzendő, hogy a pezsgőgyártás jelenleg alkalmazott technológiája (az Asti spumante eljárást leszámítva) alapvetően a már kierjedt alapborhoz adott tirázslikőr cukortartalmának az erjedésekor keletkező széndioxid felfogásán és a pezsgővé váló borban történő elnyeletésén alapul. Az expediciós likőr hozzáadása nélkül forgalomba kerülő pezsgőket "nyers" pezsgőnek hívják