Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Háromszéki Vadmálna párlat (0,5 liter) (44%)
Egységár:
35 980Ft / Liter
17 990Ft
Puszta Kincse Körte Pálinka 0,35l 38%
Egységár:
7 686Ft / Liter
2 690Ft
Panyolai eszencia Aszalt Körte Pálinka 0,35l 45%
Egységár:
56 857Ft / Liter
19 900Ft
Árpád Kisüsti Barack Pálinka 0,5l 40%
Egységár:
13 300Ft / Liter
6 650Ft
Szicsek Túri Jonathan Almapálinka (0,5 liter) (44%)
Egységár:
14 400Ft / Liter
7 200Ft
Szicsek Érlelt Cseresznye pálinka (0,5 liter) (44%)
Egységár:
14 580Ft / Liter
7 290Ft
Francoli Grappa Chardonnay 41,5% 0,7l
Egységár:
9 714Ft / Liter
6 800Ft
P79 Szilva Pálinka 0,5l 45%
Egységár:
9 980Ft / Liter
4 990Ft
P79 Alma Pálinka 0,5l 45%
Egységár:
9 980Ft / Liter
4 990Ft
Rajal Birsalma párlat Lux 0.7 L
Egységár:
18 557Ft / Liter
12 990Ft
P79 Ágyas Szilva Pálinka 0,5l 40,4%
Egységár:
11 000Ft / Liter
5 500Ft
Zsindelyes 33 Csábítás Citromlikőr 0,5 30%
Zsindelyes 33 Csábítás Citromlikőr 0,5 30%
Egységár:
5 980Ft / Liter
4 200Ft
2 990Ft
Panyolai Mézes Barack 0,5l 30%
Egységár:
11 000Ft / Liter
5 500Ft
Rajal Birsalma párlat 0.5 L
Egységár:
16 120Ft / Liter
8 060Ft
Dupla ágyas szilva pálinka 60% 0,5
Egységár:
18 400Ft / Liter
9 200Ft
P79 Ágyas Meggy Pálinka 0,5l 40,4%
Egységár:
10 600Ft / Liter
5 300Ft
P79 Meggy Pálinka 0,5l 45%
Egységár:
9 980Ft / Liter
4 990Ft
P79 Szőlő Pálinka 0,5l 45%
Egységár:
10 180Ft / Liter
5 090Ft
ÁRPÁD NOVUM SZILVA ESZENCIA PÁLINKA [0,375L|45,5%]
Egységár:
83 467Ft / Liter
31 300Ft
P79 Cseresznye Pálinka 0,5l 45%
Egységár:
9 980Ft / Liter
4 990Ft
Francoli Grappa 88 Barriques 42,5% fa dd.
Egységár:
40 286Ft / Liter
28 200Ft
Reneszánsz Málna (kézműves) pálinka 40%
Egységár:
32 286Ft / Liter
11 300Ft
Dupla ágyas cigánymeggy pálinka 60% 0,5
Egységár:
17 900Ft / Liter
8 950Ft
Dupla ágyas kajszibarack pálinka 60% 0,5
Egységár:
17 800Ft / Liter
8 900Ft
Panyolai Elíxír Bodza 0,35l 40%
Egységár:
19 429Ft / Liter
6 800Ft
Dupla ágyas körte pálinka 60% 0,5
Egységár:
17 800Ft / Liter
8 900Ft
Kulacs Szatmári Szilvapálinka 0,5L 40% pdd. + 2 pohár
Egységár:
22 600Ft / Liter
11 300Ft
Panyolai Elixír Birsalma 0,5l 40%
Egységár:
13 600Ft / Liter
6 800Ft
Shui Jing Fang Wellbay Baijiu 52% dd.
Egységár:
67 200Ft / Liter
33 600Ft
Bareksten Botanical AQUAVIT 0,7L 40%
Egységár:
22 429Ft / Liter
15 700Ft
Seedlip Grove 42 ALKOHOLMENTES PÁRLAT 0,7L
Egységár:
17 714Ft / Liter
12 400Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.