Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Calvados Boulard La Cuvée Vincent 40%
Egységár:
10 843Ft / Liter
7 590Ft
Agárdi Prémium Bodza pálinka 0,35 l
Egységár:
22 514Ft / Liter
7 880Ft
Árpád Kisüsti Szilva Pálinka 0,5l 40%
Egységár:
12 100Ft / Liter
6 050Ft
Árpád Prémium Irsai Olivér Szőlő Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
23 800Ft / Liter
11 900Ft
Árpád Kisüsti Birsalma Pálinka 0,5l 40%
Egységár:
15 980Ft / Liter
7 990Ft
Árpád Csabai Házi Szilva Pálinka 0,5l 50%
Egységár:
13 700Ft / Liter
6 850Ft
Francoli Grappa Barrique D'Autore 42,5% fa dd.+ 2 pohár 0,7l
Egységár:
38 214Ft / Liter
26 750Ft
Agárdi Miraculum Kajszibarack pálinka 0,35 l
Egységár:
23 686Ft / Liter
8 290Ft
Árpád Generáció Pálinka Cuveé 40% 0,7L
Egységár:
13 657Ft / Liter
9 560Ft
Árpád Champion Ágyas Szilva 0,5l 40%
Egységár:
33 100Ft / Liter
16 550Ft
PANYOLAI RUBINSZILVA 0,5L 38%
Egységár:
14 400Ft / Liter
7 200Ft
PANYOLAI SQ. FEKETE CSERESZNYE PÁLINKA 0,5L 52%
Egységár:
16 700Ft / Liter
8 350Ft
Árpád Prémium Erdei Szeder Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
17 920Ft / Liter
8 960Ft
Szicsek Bíbor Kajszi pálinka (0,5 liter) (44%)
Egységár:
16 700Ft / Liter
8 350Ft
Magna Ágyas Szilvapálinka 0,5l +2pohár
Egységár:
13 180Ft / Liter
6 590Ft
Árpád Prémium Lepotica Szilva Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
16 600Ft / Liter
8 300Ft
Árpád Csabai Házi Barack Pálinka 0,5l 50%
Egységár:
13 900Ft / Liter
6 950Ft
Reneszánsz Eper (kézműves) pálinka 40% 0,35l
Egységár:
28 286Ft / Liter
9 900Ft
PANYOLAI SQ. FÜRTÖS MEGGYPÁLINKA 0,5L 52%
Egységár:
16 700Ft / Liter
8 350Ft
Árpád Prémium Magyar Kajszibarack Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
19 800Ft / Liter
9 900Ft
Árpád Prémium Piros Vilmoskörte Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
20 800Ft / Liter
10 400Ft
Árpád Kisüsti Meggy Pálinka 0,5l 40%
Egységár:
12 700Ft / Liter
6 350Ft
Szicsek Cigánymeggy pálinka (0,5 liter) (44%)
Egységár:
14 800Ft / Liter
7 400Ft
P79 Körte Pálinka 0,5l 45%
Egységár:
9 980Ft / Liter
4 990Ft
PANYOLAI MÉZES ÁNIZSOS SZŐLŐ 0,5L 30%
Egységár:
11 000Ft / Liter
5 500Ft
Árpád Budapest Prémium Szilva 0,35L 40%
Egységár:
19 971Ft / Liter
6 990Ft
Árpád Kisüsti Alma Pálinka 40% 0,5l
Egységár:
12 100Ft / Liter
6 050Ft
Árpád Prémium Feketeribizli Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
21 180Ft / Liter
10 590Ft
Zsindelyes 33 Csábítás Narancsos Kávélikőr 0,5 30%
Zsindelyes 33 Csábítás Narancsos Kávélikőr 0,5 30%
Egységár:
5 980Ft / Liter
4 200Ft
2 990Ft
Pisco Control 43% 0,7l
Egységár:
9 857Ft / Liter
6 900Ft
Kosher Szilva pálinka Zwack 40% pdd.
Egységár:
14 000Ft / Liter
7 000Ft
Szicsek Feketeribizli pálinka (0,5 liter) (44%) Limitált
Egységár:
19 780Ft / Liter
9 890Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.