Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Árpád Pálinkapatron Díszdobozban, 3 db
Egységár:
86 667Ft / Liter
5 200Ft
BOLYHOS IRSAI O.PÁL.PUSKA ÜV.50% 0,5L
Egységár:
18 980Ft / Liter
9 490Ft
PANYOLAI MÉZES ZÖLD DIÓ 0,5L 30%
Egységár:
11 380Ft / Liter
5 690Ft
PANYOLAI ELIXÍR SZABOLCSI ALMA PÁLINKA 42% 0,5L
Egységár:
21 714Ft / Liter
7 600Ft
PANYOLAI MÉZES MEGGY 0,5L 30%
Egységár:
11 180Ft / Liter
5 590Ft
Háromszéki Áfonya párlat (0,5 liter) (44%)
Egységár:
35 980Ft / Liter
17 990Ft
Grappa 40 Francoli 40% 0,7l
Egységár:
7 000Ft / Liter
4 900Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI Mézes ágyas áfonya likőr 0,5l 40%
Egységár:
17 800Ft / Liter
8 900Ft
MÁRTON ÉS LÁNYA BIRS PÁLINKA 40% 0,35L
Egységár:
23 400Ft / Liter
8 190Ft
BOLYHOS VILMOSK.PÁL.PUSKA ÜVEGBEN 50% 0,5L
Egységár:
16 980Ft / Liter
8 490Ft
Calvados Papidoux VSOP 40%
Egységár:
9 857Ft / Liter
6 900Ft
Aalborg Taffel Akvavit 45%
Egységár:
9 857Ft / Liter
6 900Ft
BOLYHOS Á.VILMOSK.PÁL.LYUKASÜVEGBEN 50% 0,04L
Egységár:
22 250Ft / Liter
890Ft
BOLYHOS Á. VILMOSK. PÁLINKA 50% 0,037L
Egységár:
23 784Ft / Liter
880Ft
PANYOLAI SQ. KAJSZIBARACK PÁLINKA 0,5L 52%
Egységár:
19 500Ft / Liter
9 750Ft
Calvados Papidoux XO 40%
Egységár:
13 429Ft / Liter
9 400Ft
Calvados Morin Sélection 40%
Egységár:
13 000Ft / Liter
6 500Ft
BOLYHOS VILMOSKÖRTE SZÍVÜVEGES 50% 0,04L
Egységár:
22 250Ft / Liter
890Ft
Pisco Cruz del Camino Reservado 35% 0,7
Egységár:
8 429Ft / Liter
5 900Ft
Magna Pálinka díszdobozos ágyas meggypálinka + 2 pohár 40% 0,5 l
Egységár:
11 980Ft / Liter
5 990Ft
Gold Strike 50% 0,5l
Egységár:
13 000Ft / Liter
6 500Ft
Pisco Capel Especial 35% 0,7l
Egységár:
9 857Ft / Liter
6 900Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI FEKETECSERESZNYE P. 40% 0,35L
Egységár:
25 429Ft / Liter
8 900Ft
Agárdi Prémium Birs pálinka 0,35 l
Egységár:
22 514Ft / Liter
7 880Ft
PANYOLAI ELIXÍR IRSAI OLIVÉR SZŐLŐ PÁLINKA 0,5L 43%
Egységár:
15 000Ft / Liter
7 500Ft
Luxardo Maraschino Originale 0,7 32%
Egységár:
7 857Ft / Liter
5 500Ft
Árpád Budapest Prémium Barack Pálinka 40% 0,35L
Egységár:
19 971Ft / Liter
6 990Ft
Magna Pálinka díszdobozos ágyas körtepálinka + 2 pohár 40% 0,5 l
Egységár:
11 980Ft / Liter
5 990Ft
Luxardo Grappa Euganea 40% 0,7l
Egységár:
7 557Ft / Liter
5 290Ft
PANYOLAI MÉZES FAHÉJAS ALMA 0,5L 30%
Egységár:
11 180Ft / Liter
5 590Ft
Pisco Capel Reservado 0,7l 40% pdd.
Egységár:
15 000Ft / Liter
10 500Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.