Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
PANYOLAI ELIXÍR FEKETERIBIZLI PÁLINKA 40% 0,35L
Egységár:
20 571Ft / Liter
7 200Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI MUSK.SZŐLŐPÁL. 40% 0,35L
Egységár:
25 429Ft / Liter
8 900Ft
BOLYHOS Á.SZILVA PÁL.LYUKASÜVEGBEN 50% 0,04L
Egységár:
22 250Ft / Liter
890Ft
BOLYHOS SZILVA PÁLINKA SZÍVÜVEGES 0,04L
Egységár:
24 750Ft / Liter
990Ft
Tatratea mini set 6*0,05 pdd.
Egységár:
123 800Ft / Liter
6 190Ft
BOLYHOS BIRS PÁLINKA 50% 1,5L
Egységár:
19 993Ft / Liter
29 990Ft
Seedlip Spice 94 ALKOHOLMENTES PÁRLAT 0,7L
Egységár:
21 429Ft / Liter
15 000Ft
PANYOLAI ELIXÍR FÜRTÖS MEGGY PÁLINKA 0,5L
Egységár:
13 920Ft / Liter
6 960Ft
Márton Crystallum Szilva pálinka DD. 0,7L 50%
Egységár:
428 571Ft / Liter
300 000Ft
ZSINDELYES VÁLOGATÁS PIROSKÖRTE PÁL. 40% 0,5L
Egységár:
11 000Ft / Liter
5 500Ft
PANYOLAI SQ SZATMÁRI SZILVAPÁLINKA 0,5L 52%
Egységár:
16 700Ft / Liter
8 350Ft
Márton és Lányai Gold 50 Magyar Kajszibarack pálinka 0,5L 50%
Egységár:
35 000Ft / Liter
17 500Ft
Márton Crystallum Kajszibarack pálinka DD. 0,7L 50%
Egységár:
428 571Ft / Liter
300 000Ft
MAGNA CUM LAUDE BIRS PÁLINKA 63% 0,5L
Egységár:
20 400Ft / Liter
10 200Ft
PANYOLAI ELIXÍR KAJSZIBARACK PÁLINKA  40% 0,5L
Egységár:
16 200Ft / Liter
8 100Ft
Francoli Grappa Oro + zsák 42% 0,5l
Egységár:
21 200Ft / Liter
10 600Ft
PANYOLAI RUBINMEGGY ÁGYAS PÁLINKA 38% 0,5L
Egységár:
14 400Ft / Liter
7 200Ft
Szicsek Málna párlat (0,5 liter) (44%) Limitált
Egységár:
27 000Ft / Liter
13 500Ft
Márton és Lányai ágyas zölddió likőr 0,5l 34%
Egységár:
17 800Ft / Liter
8 900Ft
BOLYHOS Á. BIRS PÁLINKA 50% 0,037L
Egységár:
24 054Ft / Liter
890Ft
PANYOLAI SQ.SZABOLCSI ALMA 0,7L 52%
Egységár:
12 714Ft / Liter
8 900Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI Gurulós Málnapálinka 0,35l 40%
Egységár:
51 429Ft / Liter
18 000Ft
Seedlip Garden 108 ALKOHOLMENTES PÁRLAT 0,7L
Egységár:
21 429Ft / Liter
15 000Ft
PANYOLAI MÉZES MÁLNA 0,5L 30%
Egységár:
11 600Ft / Liter
5 800Ft
BOLYHOS KAJSZIBARACK PÁLINKA 40% 0,5 L
Egységár:
15 200Ft / Liter
7 600Ft
Márton és Lányai Cigánymeggy pálinka 0,35l 40%
Egységár:
22 571Ft / Liter
7 900Ft
Szicsek Irsai Olivér Szőlő pálinka (0,5 liter) (44%) Limitált
Egységár:
15 600Ft / Liter
7 800Ft
PANYOLAI ARANYSZŐLŐ  PÁLINK 0,5L 38%
Egységár:
14 400Ft / Liter
7 200Ft
Berentzen Doppelkorn 38%
Egységár:
4 675Ft / Liter
4 675Ft
Márton és Lányai Mézes-ágyas konyakos cigánymeggy likőr 0,5l 40%
Egységár:
17 800Ft / Liter
8 900Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI Magyar Kajszibarack pálinka 0,35l 40%
Egységár:
22 829Ft / Liter
7 990Ft
Calvados Boulard Grand Solage 40%
Egységár:
11 286Ft / Liter
7 900Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.