Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
BOLYHOS ÁGYAS KAJSZIBARACK PÁLINKA 50% 0,5L
Egységár:
15 800Ft / Liter
7 900Ft
MAGNA CUM LAUDE F.RIBIZLI PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
19 800Ft / Liter
9 900Ft
ALFÖLDÜNK ARANYA ÁGYAS BIRS 40% 0,7L
Egységár:
8 557Ft / Liter
5 990Ft
BOLYHOS VILMOSKÖRTE PÁLINKA 40% 0,5
Egységár:
15 600Ft / Liter
7 800Ft
BOLYHOS ÁGYAS VILMOSKÖRTE PÁLINKA  50% 0,5L
Egységár:
15 980Ft / Liter
7 990Ft
PANYOLAI MÉZES GYÖMBÉRES VILMOSKÖRTE 0,5L 30%
Egységár:
11 040Ft / Liter
5 520Ft
BOLYHOS BIRS PÁLINKA 40 % 0,5L
Egységár:
13 800Ft / Liter
6 900Ft
GRAPPA MOSCATO 40% 0,5L
Egységár:
9 800Ft / Liter
4 900Ft
BOLYHOS Á. C.MEGGY PÁLINKA 50% 0,037L
Egységár:
24 054Ft / Liter
890Ft
BOLYHOS Á. CIGÁNYMEGGY PÁLINKA 50% 0,5L
Egységár:
15 980Ft / Liter
7 990Ft
BOLYHOS JONATÁN ALMA PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
10 980Ft / Liter
5 490Ft
MAGNA CUM LAUDE ARANY DIÓ LIKŐR 30% 0,5L
Egységár:
11 980Ft / Liter
5 990Ft
MAGNA CUM LAUDE tölgyfahordós SZILVA PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
11 800Ft / Liter
5 900Ft
PANYOLAI ELIXÍR  ÉRLELT SZATMÁRI  SZILVA PÁLINKA 45% 0,5L
Egységár:
22 286Ft / Liter
7 800Ft
CALVADOS PAPIDOUX 40% 0,7L
Egységár:
9 286Ft / Liter
6 500Ft
ALFÖLDÜNK ARANYA ÁGYAS SZILVA 40% 0,7L
Egységár:
7 571Ft / Liter
5 300Ft
MAGNA CUM LAUDE KAJSZIB.PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
15 000Ft / Liter
7 500Ft
PANYOLAI ELIXÍR FEKETE CSERESZNYE PÁLINKA 42% 0,5L
Egységár:
15 300Ft / Liter
7 650Ft
BOLYHOS ÁGYAS BIRS PÁLINKA 50% 0,5L
Egységár:
15 980Ft / Liter
7 990Ft
MAGNA CUM LAUDE KÖKÉNY PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
17 980Ft / Liter
8 990Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI SZAMÓCA PÁL. 40% 0,35L
Egységár:
33 000Ft / Liter
11 550Ft
SZOMOLYAI CSERESZNYE PÁLINKA 0,5L 40%
Egységár:
6 980Ft / Liter
3 490Ft
PANYOLAI ELIXÍR SZAMÓCA PÁLINKA 0,35L 40%
Egységár:
22 571Ft / Liter
7 900Ft
ZSINDELYES MEGGYMAG LIKŐR 20% 0,5L
ZSINDELYES MEGGYMAG LIKŐR 20% 0,5L
Egységár:
5 980Ft / Liter
3 990Ft
2 990Ft
PANYOLAI ELIXÍR VILMOSKÖRTE PÁL.40% 0,5L
Egységár:
13 960Ft / Liter
6 980Ft
MAGNA CUM LAUDE T.FA H. ALMA PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
11 980Ft / Liter
5 990Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI KÖKÉNY PÁL. 40% 0,35L
Egységár:
25 429Ft / Liter
8 900Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI VADKÖRTE PÁL. 40% 0,35L
Egységár:
24 000Ft / Liter
8 400Ft
PANYOLAI SQ. VILMOSKÖRTE PÁLINKA 0,5L 52%
Egységár:
16 800Ft / Liter
8 400Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI BORÓKA PÁRLAT 40% 0,35L
Egységár:
21 143Ft / Liter
7 400Ft
PANYOLAI ARANYKÖRTE 0,5L 38%
Egységár:
14 400Ft / Liter
7 200Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI DEBRECENI MUSKOTÁLYOS SZILVAPÁLINKA 40% 0,35L
Egységár:
24 000Ft / Liter
8 400Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.