Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
PUSZTA KINCSE MEGGY PÁLINKA 0,35L 38%
Egységár:
7 686Ft / Liter
2 690Ft
ALFÖLDÜNK ARANYA MEGGY PÁLINKA 38% 0,35L
ALFÖLDÜNK ARANYA MEGGY PÁLINKA 38% 0,35L
Egységár:
7 686Ft / Liter
2 950Ft
2 690Ft
FÜTYÜLŐS MÉZES BODZA 30% 0,5L
Egységár:
7 600Ft / Liter
3 800Ft
FÜTYÜLŐS PISZTÁCIÁS MACARON 0,5L
Egységár:
7 600Ft / Liter
3 800Ft
ALFÖLDÜNK ARANYA KÖRTE PÁLINKA 38% 0,35L
ALFÖLDÜNK ARANYA KÖRTE PÁLINKA 38% 0,35L
Egységár:
7 686Ft / Liter
2 950Ft
2 690Ft
FÜTYÜLŐS MÉZES SZILVA 30% 0,5L
Egységár:
7 600Ft / Liter
3 800Ft
FÜTYÜLŐS MÉZES KÉKÁFONYA 30% 0,5L
Egységár:
7 600Ft / Liter
3 800Ft
FÜTYÜLŐS EPER ROSÉ 0,5L 30%
Egységár:
7 600Ft / Liter
3 800Ft
ALFÖLDÜNK ARANYA SZILVA PÁLINKA 38% 0,35L
ALFÖLDÜNK ARANYA SZILVA PÁLINKA 38% 0,35L
Egységár:
7 686Ft / Liter
2 950Ft
2 690Ft
PUSZTA KINCSE SZILVA PÁLINKA 0,35L 38%
Egységár:
7 686Ft / Liter
2 690Ft
ZSINDELYES SZATMÁRI ÁGYAS SZILVAPÁL.0,5L 4
Egységár:
13 980Ft / Liter
6 990Ft
ZSINDELYES MÉZES MEGGY 30% 0,5L
Egységár:
11 180Ft / Liter
5 590Ft
MAGNA MÁCUM LIKŐR 30% 0,05L
Egységár:
26 000Ft / Liter
1 300Ft
FÜTYÜLŐS CSOKIS MOGYORÓ 30% 0,5L
Egységár:
7 600Ft / Liter
3 800Ft
ZSINDELYES ÁGYAS BARACKPÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
11 144Ft / Liter
5 572Ft
ZSINDELYES ÁGYAS KÖRTEPÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
11 580Ft / Liter
5 790Ft
ZSINDELYES ÁGYAS SZILVAPÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
11 900Ft / Liter
5 950Ft
ZSINDELYES FAHÉJAS MÉZES ALMALIKŐR 30% 0,5L
Egységár:
9 700Ft / Liter
4 850Ft
ALFÖLDÜNK ARANYA BARACK PÁLINKA 38% 0,35L
ALFÖLDÜNK ARANYA BARACK PÁLINKA 38% 0,35L
Egységár:
7 686Ft / Liter
2 950Ft
2 690Ft
PANYOLAI VÁLOGATÁS MINI 3*0,05L
Egységár:
26 600Ft / Liter
3 990Ft
FÜTYÜLŐS MÉZES BARACK 30% 0,5L
Egységár:
7 600Ft / Liter
3 800Ft
FÜTYÜLŐS KARAMELLÁS ZÖLDALMA 30% 0,5L
Egységár:
7 600Ft / Liter
3 800Ft
FÜTYÜLŐS MÉZES MEGGY 30% 0,5L
Egységár:
7 600Ft / Liter
3 800Ft
ZSINDELYES SZABOLCSI Á. ALMAPÁLINKA 45% 0,5L
Egységár:
11 998Ft / Liter
5 999Ft
FÜTYÜLŐS MÉZES Á.F.CSERESZNYE 30% 0,5L
Egységár:
7 600Ft / Liter
3 800Ft
ZSINDELYES MÉZES SZŐLŐ  30% 0,5L
Egységár:
11 000Ft / Liter
5 500Ft
PUSZTA KINCSE BARACK PÁLINKA 0,35L 38%
Egységár:
7 686Ft / Liter
2 690Ft
VILMOS CLASSIC 1L 37,5%
Egységár:
5 990Ft / Liter
5 990Ft
VILMOS CLASSIC 0,5L 37,5%
Egységár:
7 380Ft / Liter
3 690Ft
ZSINDELYES FAHÉJAS MÉZES ALMALIKŐR 30% 0,7L
Egységár:
7 129Ft / Liter
4 990Ft
ALFÖLDÜNK ARANYA ÁGYAS VEGYES PÁLINKA 40% 0,7L
Egységár:
7 571Ft / Liter
5 300Ft
BOLYHOS Á. CSERESZNYE PÁLINKA   50% 0,5L
Egységár:
15 580Ft / Liter
7 790Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.