Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
ALFÖLDÜNK ARANYA MEGGY PÁLINKA 38% 0,35L
Egységár:
14 143Ft / Liter
4 950Ft
ALFÖLDÜNK ARANYA KÖRTE PÁLINKA 38% 0,35L
Egységár:
12 143Ft / Liter
4 250Ft
ALFÖLDÜNK ARANYA SZILVA PÁLINKA 38% 0,35L
Egységár:
12 143Ft / Liter
4 250Ft
MAGNA MÁCUM LIKŐR 30% 0,05L
Egységár:
26 780Ft / Liter
1 339Ft
PANYOLAI VÁLOGATÁS MINI 3*0,05L (0.15L)
Egységár:
40 800Ft / Liter
6 120Ft
ALFÖLDÜNK ARANYA BARACK PÁLINKA 38% 0,35L
Egységár:
17 971Ft / Liter
6 290Ft
BOLYHOS CIGÁNYMEGGY PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
15 862Ft / Liter
7 931Ft
BOLYHOS Á. CSERESZNYE PÁLINKA   50% 0,5L
Egységár:
16 600Ft / Liter
8 300Ft
BOLYHOS SZILVA PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
13 580Ft / Liter
6 790Ft
BOLYHOS ÁGYAS SZILVA PÁLINKA 50% 0,5L
Egységár:
16 600Ft / Liter
8 300Ft
MAGNA CUM LAUDE ZÖLDALMA LIKŐR 30% 0,5L
Egységár:
8 400Ft / Liter
4 200Ft
MAGNA CUM LAUDE F.RIBIZLI PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
20 394Ft / Liter
10 197Ft
BOLYHOS ÁGYAS KAJSZIBARACK PÁLINKA 50% 0,5L
Egységár:
15 600Ft / Liter
7 800Ft
PANYOLAI ASZALTMEGGY ESZENCIA 0,35L 45%
Egységár:
79 714Ft / Liter
27 900Ft
BOLYHOS ÁGYAS VILMOSKÖRTE PÁLINKA  50% 0,5L
Egységár:
16 600Ft / Liter
8 300Ft
BOLYHOS Á. CIGÁNYMEGGY PÁLINKA 50% 0,5L
Egységár:
16 600Ft / Liter
8 300Ft
MAGNA CUM LAUDE ARANY DIÓ LIKŐR 30% 0,5L
Egységár:
13 500Ft / Liter
6 750Ft
MAGNA CUM LAUDE T.FA H. ALMA PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
16 400Ft / Liter
8 200Ft
MAGNA CUM LAUDE KAJSZIB.PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
23 800Ft / Liter
11 900Ft
PANYOLAI ELIXÍR FEKETE CSERESZNYE PÁLINKA 42% 0,5L
Egységár:
22 000Ft / Liter
11 000Ft
PANYOLAI SQ. VILMOSKÖRTE PÁLINKA 0,5L 52%
Egységár:
22 600Ft / Liter
11 300Ft
PANYOLAI ELIXÍR SZAMÓCA PÁLINKA 0,35L 40%
Egységár:
29 400Ft / Liter
10 290Ft
MAGNA CUM LAUDE KÖKÉNY PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
27 000Ft / Liter
13 500Ft
PANYOLAI ELIXÍR FEKETERIBIZLI PÁLINKA 40% 0,35L
Egységár:
27 114Ft / Liter
9 490Ft
BOLYHOS ÁGYAS BIRS PÁLINKA 50% 0,5L
Egységár:
16 600Ft / Liter
8 300Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI DEBRECENI MUSKOTÁLYOS SZILVAPÁLINKA 40% 0,35L
Egységár:
27 686Ft / Liter
9 690Ft
PANYOLAI ELIXÍR VILMOSKÖRTE PÁL.40% 0,5L
Egységár:
19 200Ft / Liter
9 600Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI SZAMÓCA PÁL. 40% 0,35L
Egységár:
50 829Ft / Liter
17 790Ft
PANYOLAI ARANYKÖRTE 0,5L 38%
Egységár:
20 300Ft / Liter
10 150Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI VADKÖRTE PÁL. 40% 0,35L
Egységár:
27 686Ft / Liter
9 690Ft
Kulacs Szatmári Szilvapálinka 0,5L 40% pdd. + 2 pohár
Egységár:
33 800Ft / Liter
16 900Ft
PANYOLAI ELIXÍR FÜRTÖS MEGGY PÁLINKA 0,5L
Egységár:
20 180Ft / Liter
10 090Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.