Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

LIKŐR, KRÉMLIKŐR

LIKŐR, KRÉMLIKŐR

A likőr szó francia eredetű liqueur szóból származik. A likőröket könnyű összetéveszteni más, hasonlóan édes alkoholos italfajtákkal, azonban a fő különbség az, hogy az utóbbiak nem égetett szeszből készülnek vagy többé-kevésbé cukrozatlanok. Több fajtáját különbözetjük meg, növényi-, krém-,gyümölcs-, tejszínlikőröket.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
A krémlikőrök neve nem alapanyagukra, hanem sűrűségükre utal. A „crème de” előtaggal (és az alapanyag nevével) is árusított likőrök legalább 250 gramm cukrot (de időnként ennél is többet, a crème de cassis például legalább 400 grammot) tartalmaznak literenként, így olajosan sűrűek. Különböző gyümölcs- és növényi likőrök tartoznak közéjük, például feketeribizli-, banán-, borsmenta-, kakaó- és ibolyavirág-likőrök.