Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

BRANDY,COGNAC

BRANDY,COGNAC

A szőlőbor lepárlásával készült brandy-k leghíresebb fajtája a cognac (ejtsd: konyak). Nevüket az előállításuk helyszínéről, a franciaországi Cognac tartományáról kapták. Az ital a kiemelt vidékeken előállított fehér borok kétszeri lepárlásából készül, lepárlása rézüstben történik, melyet egy minimum 2 évig tartó tölgyfahordós érlelési eljárás követ.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Remy Martin Louis XIII. 40% dd. (0.7L)
Egységár:
1 798 200Ft / Liter
1 258 740Ft
Lánchíd 7 éves Brandy 0,7 40% pdd.
Egységár:
16 529Ft / Liter
11 570Ft
Martell XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
104 400Ft / Liter
73 080Ft
St.Rémy VSOP Brandy 36% (0.7L)
Egységár:
8 364Ft / Liter
5 855Ft
Zwack Maximilian 33% pdd. (0.5L)
Egységár:
10 460Ft / Liter
5 230Ft
Martell VS 0,7  40%
Egységár:
19 000Ft / Liter
13 300Ft
Delamain L Aigle XO Cognac Grande Champagne 40% dd. (0.7L)
Egységár:
66 586Ft / Liter
46 610Ft
Camus Extra Dark&Intense 0,7 40% dd.
Egységár:
184 500Ft / Liter
129 150Ft
Metaxa 12* 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
22 136Ft / Liter
15 495Ft
St.Rémy XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
10 814Ft / Liter
7 570Ft
Metaxa Angels Treasure 41% dd. (0.7L)
Egységár:
87 857Ft / Liter
61 500Ft
Bisquit Cognac XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
64 621Ft / Liter
45 235Ft
Hennessy VS 0,2 40%
Egységár:
28 550Ft / Liter
5 710Ft
Godet Antarctica Icy White Cognac 40% pdd. (0.5L)
Egységár:
37 240Ft / Liter
18 620Ft
Lepanto Brandy de Jerez 36% pdd. (0.7L)
Egységár:
17 657Ft / Liter
12 360Ft
Larsen Cognac Platinum (ezüst hajó kiadás) 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
145 800Ft / Liter
102 060Ft
Remy Martin VSOP Cognac Fine Champagne Cognac 3,0 40% dd.+ kiöntő
Egységár:
27 057Ft / Liter
81 170Ft
Conde de Osborne Brandy de Jerez 40,5% pdd. (0.7L)
Egységár:
22 800Ft / Liter
15 960Ft
Courvoisier L'Essence 42% dd. (0.7L)
Egységár:
1 287 000Ft / Liter
900 900Ft
Hine Mariage Grande Champagne Cognac, Baccarat Cristal 40% dd. (0.7L)
Egységár:
1 278 000Ft / Liter
894 600Ft
Hine Vintage 1989 Cognac Grande Champagner 40% dd. (0.7L)
Egységár:
302 400Ft / Liter
211 680Ft
Hennessy XO 1,5 40% pdd.
Egységár:
112 980Ft / Liter
169 470Ft
The Paulsen Vintage 1968 – Petite Champagne Cognac 40% dd. (0.7L)
Egységár:
252 000Ft / Liter
176 400Ft
Clés des Ducs VSOP Armagnac 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
19 936Ft / Liter
13 955Ft
Raymond Ragnaud Cognac Trés Vielle 50% fa dd. (0.7L)
Egységár:
468 000Ft / Liter
327 600Ft
Landy Cognac Désir “RED” pdd. 40% (0.7L)
Egységár:
40 229Ft / Liter
28 160Ft
Otard VS Baron 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
17 864Ft / Liter
12 505Ft
The Paulsen Vintage 1977 – Bas Armagnac 40% dd. (0.7L)
Egységár:
180 000Ft / Liter
126 000Ft
Carlos I Osborne 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
18 036Ft / Liter
12 625Ft
Martell 1972 Millésimes 43% fa dd. (0.7L)
Egységár:
585 000Ft / Liter
409 500Ft
Remy Martin XO Extra Old 0,7 40% pdd.
Egységár:
102 786Ft / Liter
71 950Ft
Vecchia Romagna Riserva 10 years 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
17 086Ft / Liter
11 960Ft
A cognac (ejtsd: konyak) tölgyfahordóban érlelt, eredetvédett francia borpárlat. Nevét előállítási helyéről, a franciaországi Cognac község borvidékéről kapta, melyet fehérbora, majd a belőle készült párlat tett híressé. A cognac nemzetközi eredetvédelem alá esik, amely többek közt az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra is kiterjed.Szabályozása nemcsak a termő- és előállítási területet, illetve a felhasználható szőlőfajtákat korlátozza, hanem a borpárlatok általános szabályozásánál jóval szigorúbb technológiai követelményeket is támaszt. A köznyelvben a cognac után nevezik gyakran konyaknak az egyéb borpárlatokat is. A borpárlat készülhet folyamatos lepárlással lepárlóoszlopokon, vagy többszöri (szakaszos) lepárlással hagyományos üstökön. Szakaszos lepárlással készül például a Cognac és a dél-afrikai brandy, míg az amerikai fajták közül sok lepárlóoszlopon. Az Armagnac lepárlásakor különleges, szakaszos üzemű oszloppal ellátott üstöket használnak. A szakaszos lepárlás menete általában a következő: A 8-12% alkoholtartalmú, erősen savas bort egy lepárlóüstben főzni kezdik. Alkohol, víz és számos ízanyag gőze száll fel, majd egy hűtőspirálban ismét folyékonnyá válnak. Mivel az etanol és az ízanyagok illékonyabbak a víznél, a lehűlt folyadéknak lényegesen magasabb az alkoholtartalma, mint a felhasznált bornak. Az első lepárlás utáni szeszt alszesznek nevezik, ami nagyjából 30% alkoholt tartalmaz. Ezt újból lepárolják (finomítják), közben elő- és utópárlatot elválasztva, mely nagyjából 70%-os borpárlatot eredményez. A lepárlás nem csak a bor alkoholfokát változtatja meg: a főzéshez alkalmazott hő, valamint az üstök rézfelülete kémiai reakciókat okoz. Ezek új aromaanyagok létrejöttét, a meglévők arányainak megváltozását, valamint többek közt az észterek hidrolízisét eredményezik. A brandy érlelésére különböző módszerek léteznek. Az érleletlen borpárlat önmagában ritkán kerül kereskedelmi forgalomba, inkább más italok alapanyaga. Hordós érlelés: A természetes arany-, illetve barna színű borpárlatokat tölgyfahordókban érlelik. Bizonyos párlatokban az érlelést karamell hozzáadásával utánozzák. Solera-eljárás: Főleg a spanyol borpárlatokat érlelik ezzel a módszerrel, mely során a brandy-t egymás után különböző hordókban érlelik. Ágyas borpárlat: A borpárlatot ritkábban szőlőágyon érlelik.