Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

BRANDY,COGNAC

BRANDY,COGNAC

A szőlőbor lepárlásával készült brandy-k leghíresebb fajtája a cognac (ejtsd: konyak). Nevüket az előállításuk helyszínéről, a franciaországi Cognac tartományáról kapták. Az ital a kiemelt vidékeken előállított fehér borok kétszeri lepárlásából készül, lepárlása rézüstben történik, melyet egy minimum 2 évig tartó tölgyfahordós érlelési eljárás követ.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
METAXA 0,7L 5* 38%
Egységár:
7 286Ft / Liter
5 100Ft
TROIS TOURS BRANDY 36% 0,5L
Egységár:
5 600Ft / Liter
2 800Ft
NAPOLEON AVIGNON 0,7L 20%
Egységár:
2 571Ft / Liter
1 800Ft
ZWACK MAXIMILIAN TOKAJI KONYAK 33% 0,5L
Egységár:
7 800Ft / Liter
3 900Ft
METAXA 7* DD. 0,7L 40%
Egységár:
11 143Ft / Liter
7 800Ft
MARTELL VSOP KONYAK PDD. 40% 0,7L
Egységár:
22 714Ft / Liter
15 900Ft
CIGOGNE NOIRE XO BRANDY 0,5L 40%
Egységár:
10 800Ft / Liter
5 400Ft
CHANTRE CUVÉE ROUGE 0,7L 30%
Egységár:
7 429Ft / Liter
5 200Ft
HENNESSY VS.COGNAC DD. 0,7L
Egységár:
17 857Ft / Liter
12 500Ft
MARTELL VSOP FRANCIA KONYAK+2POHÁR 40% 0,7L
Egységár:
24 143Ft / Liter
16 900Ft
REMY MARTIN VSOP DD. + 2 POH.0,7L 40%
Egységár:
22 286Ft / Liter
15 600Ft
Metaxa Grande Fine 40% pdd. Collectors Edition
Egységár:
26 571Ft / Liter
18 600Ft
HENNESSY FINE DE COGNAC 40% 0,7L
Egységár:
27 429Ft / Liter
19 200Ft
ARARAT 5 * BRANDY DD. 40% 0,7L
Egységár:
9 571Ft / Liter
6 700Ft
REMY MARTIN COEUR DE COGNAC PDD 0,7L 40%
Egységár:
35 000Ft / Liter
24 500Ft
MEUKOW COGNAC VS 1L 40%
Egységár:
16 900Ft / Liter
16 900Ft
METAXA PRIVATE RES DD 0,7L 40%
Egységár:
37 857Ft / Liter
26 500Ft
METAXA 12* DD.  0,7L 40%
Egységár:
19 286Ft / Liter
13 500Ft
Hennessy XO pdd. 40%
Egységár:
70 000Ft / Liter
49 000Ft
Martell XO 40% pdd.
Egységár:
79 429Ft / Liter
55 600Ft
CAMUS ELEGANCE XO PDD.+2 POHÁR 40% 0,7L
Egységár:
57 286Ft / Liter
40 100Ft
Camus Extra Dark&Intense 0,7 40% dd.
Egységár:
187 571Ft / Liter
131 300Ft
Martell L'Or Cognac 40% dd. 0,7l
Egységár:
1 254 286Ft / Liter
878 000Ft
Metaxa Angels Treasure 41% dd.
Egységár:
82 286Ft / Liter
57 600Ft
Metaxa 12* 40% pdd.
Egységár:
17 571Ft / Liter
12 300Ft
Remy Martin Diamant Cognac 40% dd 0,7l
Egységár:
427 143Ft / Liter
299 000Ft
Courvoisier Artisan XO Cognac Ultime 0,7L 40% pdd.
Egységár:
59 857Ft / Liter
41 900Ft
A.DE FUSSIGNY VINTAGE 1970 43% 0,7L
Egységár:
139 286Ft / Liter
97 500Ft
Bisquit Cognac XO 40% pdd.
Egységár:
57 143Ft / Liter
40 000Ft
Martell VS 40%
Egységár:
15 714Ft / Liter
11 000Ft
Courvoisier VS 0,7 40% 0,7L
Egységár:
15 714Ft / Liter
11 000Ft
CAMUS EXTRA ELEGANCE PDD. 40% 0,7L
Egységár:
142 714Ft / Liter
99 900Ft
A cognac (ejtsd: konyak) tölgyfahordóban érlelt, eredetvédett francia borpárlat. Nevét előállítási helyéről, a franciaországi Cognac község borvidékéről kapta, melyet fehérbora, majd a belőle készült párlat tett híressé. A cognac nemzetközi eredetvédelem alá esik, amely többek közt az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra is kiterjed.Szabályozása nemcsak a termő- és előállítási területet, illetve a felhasználható szőlőfajtákat korlátozza, hanem a borpárlatok általános szabályozásánál jóval szigorúbb technológiai követelményeket is támaszt. A köznyelvben a cognac után nevezik gyakran konyaknak az egyéb borpárlatokat is. A borpárlat készülhet folyamatos lepárlással lepárlóoszlopokon, vagy többszöri (szakaszos) lepárlással hagyományos üstökön. Szakaszos lepárlással készül például a Cognac és a dél-afrikai brandy, míg az amerikai fajták közül sok lepárlóoszlopon. Az Armagnac lepárlásakor különleges, szakaszos üzemű oszloppal ellátott üstöket használnak. A szakaszos lepárlás menete általában a következő: A 8-12% alkoholtartalmú, erősen savas bort egy lepárlóüstben főzni kezdik. Alkohol, víz és számos ízanyag gőze száll fel, majd egy hűtőspirálban ismét folyékonnyá válnak. Mivel az etanol és az ízanyagok illékonyabbak a víznél, a lehűlt folyadéknak lényegesen magasabb az alkoholtartalma, mint a felhasznált bornak. Az első lepárlás utáni szeszt alszesznek nevezik, ami nagyjából 30% alkoholt tartalmaz. Ezt újból lepárolják (finomítják), közben elő- és utópárlatot elválasztva, mely nagyjából 70%-os borpárlatot eredményez. A lepárlás nem csak a bor alkoholfokát változtatja meg: a főzéshez alkalmazott hő, valamint az üstök rézfelülete kémiai reakciókat okoz. Ezek új aromaanyagok létrejöttét, a meglévők arányainak megváltozását, valamint többek közt az észterek hidrolízisét eredményezik. A brandy érlelésére különböző módszerek léteznek. Az érleletlen borpárlat önmagában ritkán kerül kereskedelmi forgalomba, inkább más italok alapanyaga. Hordós érlelés: A természetes arany-, illetve barna színű borpárlatokat tölgyfahordókban érlelik. Bizonyos párlatokban az érlelést karamell hozzáadásával utánozzák. Solera-eljárás: Főleg a spanyol borpárlatokat érlelik ezzel a módszerrel, mely során a brandy-t egymás után különböző hordókban érlelik. Ágyas borpárlat: A borpárlatot ritkábban szőlőágyon érlelik.