Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

BRANDY,COGNAC

BRANDY,COGNAC

A szőlőbor lepárlásával készült brandy-k leghíresebb fajtája a cognac (ejtsd: konyak). Nevüket az előállításuk helyszínéről, a franciaországi Cognac tartományáról kapták. Az ital a kiemelt vidékeken előállított fehér borok kétszeri lepárlásából készül, lepárlása rézüstben történik, melyet egy minimum 2 évig tartó tölgyfahordós érlelési eljárás követ.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
METAXA 0,7L 5* 38%
Egységár:
7 286Ft / Liter
5 100Ft
TROIS TOURS BRANDY 36% 0,5L
Egységár:
5 600Ft / Liter
2 800Ft
ZWACK MAXIMILIAN TOKAJI KONYAK 33% 0,5L
Egységár:
8 400Ft / Liter
4 200Ft
METAXA 7* DD. 0,7L 40%
Egységár:
10 143Ft / Liter
7 100Ft
MARTELL VSOP KONYAK PDD. 40% 0,7L
Egységár:
22 714Ft / Liter
15 900Ft
HENNESSY VS.COGNAC DD. 0,7L
Egységár:
17 571Ft / Liter
12 300Ft
MARTELL VSOP FRANCIA KONYAK+2POHÁR 40% 0,7L
Egységár:
24 143Ft / Liter
16 900Ft
ARARAT 5 * BRANDY DD. 40% 0,7L
ARARAT 5 * BRANDY DD. 40% 0,7L
Egységár:
9 843Ft / Liter
7 900Ft
6 890Ft
Metaxa Grande Fine 40% pdd. Collectors Edition
Egységár:
31 571Ft / Liter
22 100Ft
METAXA PRIVATE RES DD 0,7L 40%
Egységár:
39 000Ft / Liter
27 300Ft
MEUKOW COGNAC VS 1L 40%
Egységár:
16 300Ft / Liter
16 300Ft
Hennessy XO pdd. 40%
Egységár:
84 214Ft / Liter
58 950Ft
Hennessy Richard Cognac 0,7l 40% fa dd.
Egységár:
1 857 143Ft / Liter
1 300 000Ft
Martell XO 40% pdd.
Egységár:
77 857Ft / Liter
54 500Ft
Lánchíd 7 éves Brandy 0,7 40% pdd.
Egységár:
14 571Ft / Liter
10 200Ft
CAMUS ELEGANCE XO PDD.+2 POHÁR 40% 0,7L
Egységár:
57 286Ft / Liter
40 100Ft
ST-Rémy VSOP Brandy 36%
Egységár:
7 429Ft / Liter
5 200Ft
Martell L'Or Cognac 40% dd. 0,7l
Egységár:
1 300 000Ft / Liter
910 000Ft
Ararat Akhtamar 10 years 40% pdd.
Ararat Akhtamar 10 years 40% pdd.
Egységár:
16 414Ft / Liter
11 900Ft
11 490Ft
Martell VS 40%
Egységár:
15 571Ft / Liter
10 900Ft
Camus Extra Dark&Intense 0,7 40% dd.
Egységár:
195 000Ft / Liter
136 500Ft
Metaxa Angels Treasure 41% dd.
Egységár:
92 857Ft / Liter
65 000Ft
Remy Martin Diamant Cognac 40% dd 0,7l
Egységár:
427 143Ft / Liter
299 000Ft
Courvoisier Artisan XO Cognac Ultime 0,7L 40% pdd.
Egységár:
62 286Ft / Liter
43 600Ft
Courvoisier VS 0,7 40% 0,7L
Egységár:
14 857Ft / Liter
10 400Ft
Bisquit Cognac XO 40% pdd.
Egységár:
66 714Ft / Liter
46 700Ft
CAMUS EXTRA ELEGANCE PDD. 40% 0,7L
Egységár:
148 429Ft / Liter
103 900Ft
Sarajishvili XO 40% pdd.
Egységár:
35 143Ft / Liter
24 600Ft
A.E.Dor Cognac Collector 0,7l  40%
Egységár:
24 000Ft / Liter
16 800Ft
A.DE FUSSIGNY SUPERIEUR COGNAC 40% PDD.0,7L
Egységár:
28 857Ft / Liter
20 200Ft
CAMUS ELEGANCE VSOP PDD+ÁLVÁNY+KIÖNTŐ 40% 3LIT
Egységár:
25 800Ft / Liter
77 400Ft
Cardenal Mendoza 0,7L  40% pdd.
Egységár:
17 857Ft / Liter
12 500Ft
A cognac (ejtsd: konyak) tölgyfahordóban érlelt, eredetvédett francia borpárlat. Nevét előállítási helyéről, a franciaországi Cognac község borvidékéről kapta, melyet fehérbora, majd a belőle készült párlat tett híressé. A cognac nemzetközi eredetvédelem alá esik, amely többek közt az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra is kiterjed.Szabályozása nemcsak a termő- és előállítási területet, illetve a felhasználható szőlőfajtákat korlátozza, hanem a borpárlatok általános szabályozásánál jóval szigorúbb technológiai követelményeket is támaszt. A köznyelvben a cognac után nevezik gyakran konyaknak az egyéb borpárlatokat is. A borpárlat készülhet folyamatos lepárlással lepárlóoszlopokon, vagy többszöri (szakaszos) lepárlással hagyományos üstökön. Szakaszos lepárlással készül például a Cognac és a dél-afrikai brandy, míg az amerikai fajták közül sok lepárlóoszlopon. Az Armagnac lepárlásakor különleges, szakaszos üzemű oszloppal ellátott üstöket használnak. A szakaszos lepárlás menete általában a következő: A 8-12% alkoholtartalmú, erősen savas bort egy lepárlóüstben főzni kezdik. Alkohol, víz és számos ízanyag gőze száll fel, majd egy hűtőspirálban ismét folyékonnyá válnak. Mivel az etanol és az ízanyagok illékonyabbak a víznél, a lehűlt folyadéknak lényegesen magasabb az alkoholtartalma, mint a felhasznált bornak. Az első lepárlás utáni szeszt alszesznek nevezik, ami nagyjából 30% alkoholt tartalmaz. Ezt újból lepárolják (finomítják), közben elő- és utópárlatot elválasztva, mely nagyjából 70%-os borpárlatot eredményez. A lepárlás nem csak a bor alkoholfokát változtatja meg: a főzéshez alkalmazott hő, valamint az üstök rézfelülete kémiai reakciókat okoz. Ezek új aromaanyagok létrejöttét, a meglévők arányainak megváltozását, valamint többek közt az észterek hidrolízisét eredményezik. A brandy érlelésére különböző módszerek léteznek. Az érleletlen borpárlat önmagában ritkán kerül kereskedelmi forgalomba, inkább más italok alapanyaga. Hordós érlelés: A természetes arany-, illetve barna színű borpárlatokat tölgyfahordókban érlelik. Bizonyos párlatokban az érlelést karamell hozzáadásával utánozzák. Solera-eljárás: Főleg a spanyol borpárlatokat érlelik ezzel a módszerrel, mely során a brandy-t egymás után különböző hordókban érlelik. Ágyas borpárlat: A borpárlatot ritkábban szőlőágyon érlelik.