Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

BRANDY,COGNAC

BRANDY,COGNAC

A szőlőbor lepárlásával készült brandy-k leghíresebb fajtája a cognac (ejtsd: konyak). Nevüket az előállításuk helyszínéről, a franciaországi Cognac tartományáról kapták. Az ital a kiemelt vidékeken előállított fehér borok kétszeri lepárlásából készül, lepárlása rézüstben történik, melyet egy minimum 2 évig tartó tölgyfahordós érlelési eljárás követ.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Lánchíd 7 éves Brandy 0,7 40% pdd.
Egységár:
14 579Ft / Liter
10 205Ft
St.Rémy VSOP Brandy 36% (0.7L)
Egységár:
8 171Ft / Liter
5 720Ft
Martell XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
75 557Ft / Liter
52 890Ft
Martell VS 0,7  40%
Egységár:
15 586Ft / Liter
10 910Ft
Zwack Maximilian 33% pdd. (0.5L)
Egységár:
8 970Ft / Liter
4 485Ft
Remy Martin Louis XIII. 40% dd. (0.7L)
Egységár:
1 316 100Ft / Liter
921 270Ft
Sarajishvili XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
35 100Ft / Liter
24 570Ft
Metaxa Angels Treasure 41% dd. (0.7L)
Egységár:
87 857Ft / Liter
61 500Ft
Camus Extra Dark&Intense 0,7 40% dd.
Egységár:
184 500Ft / Liter
129 150Ft
St.Rémy XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
10 386Ft / Liter
7 270Ft
Bisquit Cognac XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
63 086Ft / Liter
44 160Ft
Metaxa 12* 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
19 486Ft / Liter
13 640Ft
Remy Martin VSOP Cognac Fine Champagne Cognac 3,0 40% dd.+ kiöntő
Egységár:
27 057Ft / Liter
81 170Ft
Hennessy VS 0,2 40%
Egységár:
27 450Ft / Liter
5 490Ft
Delamain L Aigle XO Cognac Grande Champagne 40% dd. (0.7L)
Egységár:
65 000Ft / Liter
45 500Ft
Courvoisier L'Essence 42% dd. (0.7L)
Egységár:
1 142 143Ft / Liter
799 500Ft
Hennessy XO 1,5 40% pdd.
Egységár:
81 993Ft / Liter
122 990Ft
Carlos I Osborne 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
15 771Ft / Liter
11 040Ft
Otard VS Baron 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
17 457Ft / Liter
12 220Ft
Hardy VSOP Cognac 3,0 40% pdd.
Egységár:
26 650Ft / Liter
79 950Ft
Godet Antarctica Icy White Cognac 40% pdd. (0.5L)
Egységár:
36 140Ft / Liter
18 070Ft
Landy Cognac Désir “RED” pdd. 40% (0.7L)
Egységár:
40 229Ft / Liter
28 160Ft
Camus XO Elegance 0,7 40% pdd.
Egységár:
56 671Ft / Liter
39 670Ft
Vecchia Romagna Riserva 10 years 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
17 086Ft / Liter
11 960Ft
Camus VSOP Elegance 0,05 40% mini
Egységár:
33 800Ft / Liter
1 690Ft
A.E.Dor Cognac XO 40% dd. (0.7L)
Egységár:
57 057Ft / Liter
39 940Ft
Clés des Ducs VSOP Armagnac 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
17 643Ft / Liter
12 350Ft
Soberano 12 éves Brandy 38% pdd. (0.7L)
Egységár:
11 979Ft / Liter
8 385Ft
Camus Rarissimes 40 years 0,7 40% fa dd.
Egységár:
279 386Ft / Liter
195 570Ft
Soberano 5 éves Brandy 36% (0.7L)
Egységár:
9 007Ft / Liter
6 305Ft
A cognac (ejtsd: konyak) tölgyfahordóban érlelt, eredetvédett francia borpárlat. Nevét előállítási helyéről, a franciaországi Cognac község borvidékéről kapta, melyet fehérbora, majd a belőle készült párlat tett híressé. A cognac nemzetközi eredetvédelem alá esik, amely többek közt az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra is kiterjed.Szabályozása nemcsak a termő- és előállítási területet, illetve a felhasználható szőlőfajtákat korlátozza, hanem a borpárlatok általános szabályozásánál jóval szigorúbb technológiai követelményeket is támaszt. A köznyelvben a cognac után nevezik gyakran konyaknak az egyéb borpárlatokat is. A borpárlat készülhet folyamatos lepárlással lepárlóoszlopokon, vagy többszöri (szakaszos) lepárlással hagyományos üstökön. Szakaszos lepárlással készül például a Cognac és a dél-afrikai brandy, míg az amerikai fajták közül sok lepárlóoszlopon. Az Armagnac lepárlásakor különleges, szakaszos üzemű oszloppal ellátott üstöket használnak. A szakaszos lepárlás menete általában a következő: A 8-12% alkoholtartalmú, erősen savas bort egy lepárlóüstben főzni kezdik. Alkohol, víz és számos ízanyag gőze száll fel, majd egy hűtőspirálban ismét folyékonnyá válnak. Mivel az etanol és az ízanyagok illékonyabbak a víznél, a lehűlt folyadéknak lényegesen magasabb az alkoholtartalma, mint a felhasznált bornak. Az első lepárlás utáni szeszt alszesznek nevezik, ami nagyjából 30% alkoholt tartalmaz. Ezt újból lepárolják (finomítják), közben elő- és utópárlatot elválasztva, mely nagyjából 70%-os borpárlatot eredményez. A lepárlás nem csak a bor alkoholfokát változtatja meg: a főzéshez alkalmazott hő, valamint az üstök rézfelülete kémiai reakciókat okoz. Ezek új aromaanyagok létrejöttét, a meglévők arányainak megváltozását, valamint többek közt az észterek hidrolízisét eredményezik. A brandy érlelésére különböző módszerek léteznek. Az érleletlen borpárlat önmagában ritkán kerül kereskedelmi forgalomba, inkább más italok alapanyaga. Hordós érlelés: A természetes arany-, illetve barna színű borpárlatokat tölgyfahordókban érlelik. Bizonyos párlatokban az érlelést karamell hozzáadásával utánozzák. Solera-eljárás: Főleg a spanyol borpárlatokat érlelik ezzel a módszerrel, mely során a brandy-t egymás után különböző hordókban érlelik. Ágyas borpárlat: A borpárlatot ritkábban szőlőágyon érlelik.