Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

BRANDY,COGNAC

BRANDY,COGNAC

A szőlőbor lepárlásával készült brandy-k leghíresebb fajtája a cognac (ejtsd: konyak). Nevüket az előállításuk helyszínéről, a franciaországi Cognac tartományáról kapták. Az ital a kiemelt vidékeken előállított fehér borok kétszeri lepárlásából készül, lepárlása rézüstben történik, melyet egy minimum 2 évig tartó tölgyfahordós érlelési eljárás követ.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Lánchíd 7 éves Brandy 0,7 40% pdd.
Egységár:
14 579Ft / Liter
10 205Ft
Martell XO 40% pdd.
Egységár:
78 629Ft / Liter
55 040Ft
St.Rémy VSOP Brandy 36%
Egységár:
8 171Ft / Liter
5 720Ft
Martell VS 40%
Egységár:
15 586Ft / Liter
10 910Ft
Camus Extra Dark&Intense 0,7 40% dd.
Egységár:
187 500Ft / Liter
131 250Ft
Metaxa Angels Treasure 41% dd.
Egységár:
91 429Ft / Liter
64 000Ft
Sarajishvili XO 40% pdd.
Egységár:
34 564Ft / Liter
24 195Ft
St.Rémy XO 40% pdd.
Egységár:
10 386Ft / Liter
7 270Ft
Bisquit Cognac XO 40% pdd.
Egységár:
65 650Ft / Liter
45 955Ft
Metaxa 12* 40% pdd.
Egységár:
18 479Ft / Liter
12 935Ft
Remy Martin Louis XIII. 40% dd.
Egységár:
1 337 500Ft / Liter
936 250Ft
Zwack Maximilian 33% pdd.
Egységár:
8 560Ft / Liter
4 280Ft
Remy Martin VSOP Cognac Fine Champagne Cognac 3,0 40% dd.+ kiöntő
Egységár:
28 157Ft / Liter
84 470Ft
Courvoisier L'Essence 42% dd.
Egységár:
1 160 714Ft / Liter
812 500Ft
Davidoff Cognac VSOP 1,0L 40% pdd.
Egységár:
22 145Ft / Liter
22 145Ft
Hennessy XO 1,5 40% pdd.
Egységár:
85 327Ft / Liter
127 990Ft
Delamain L Aigle XO Cognac Grande Champagne 40% dd.
Egységár:
67 643Ft / Liter
47 350Ft
Otard VS Baron 40% pdd.
Egységár:
17 457Ft / Liter
12 220Ft
Camus VSOP Elegance 0,05 40% mini
Egységár:
33 800Ft / Liter
1 690Ft
Godet Antarctica Icy White Cognac 40% pdd.
Egységár:
35 590Ft / Liter
17 795Ft
Camus XO Elegance 0,7 40% pdd.
Egységár:
56 671Ft / Liter
39 670Ft
Frapin Cognac VSOP 40% pdd.
Egységár:
28 343Ft / Liter
19 840Ft
Vecchia Romagna Riserva 10 years 40% pdd.
Egységár:
17 086Ft / Liter
11 960Ft
Camus Rarissimes 40 years 0,7 40% fa dd.
Egységár:
290 743Ft / Liter
203 520Ft
Carlos I Osborne 40% pdd.
Egységár:
15 771Ft / Liter
11 040Ft
Hardy VSOP Cognac 3,0 40% pdd.
Egységár:
27 733Ft / Liter
83 200Ft
A.E.Dor Cognac Seasons 40% dd.
Egységár:
35 044Ft / Liter
28 035Ft
Soberano 5 éves Brandy 36%
Egységár:
9 007Ft / Liter
6 305Ft
Clés des Ducs VSOP Armagnac 40% pdd.
Egységár:
17 643Ft / Liter
12 350Ft
Soberano 12 éves Brandy 38% pdd.
Egységár:
11 979Ft / Liter
8 385Ft
A.E.Dor Cognac XO 40% dd.
Egységár:
57 057Ft / Liter
39 940Ft
Dobbé Cognac Duo Pack 40% dd.
Egységár:
177 950Ft / Liter
17 795Ft
A cognac (ejtsd: konyak) tölgyfahordóban érlelt, eredetvédett francia borpárlat. Nevét előállítási helyéről, a franciaországi Cognac község borvidékéről kapta, melyet fehérbora, majd a belőle készült párlat tett híressé. A cognac nemzetközi eredetvédelem alá esik, amely többek közt az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra is kiterjed.Szabályozása nemcsak a termő- és előállítási területet, illetve a felhasználható szőlőfajtákat korlátozza, hanem a borpárlatok általános szabályozásánál jóval szigorúbb technológiai követelményeket is támaszt. A köznyelvben a cognac után nevezik gyakran konyaknak az egyéb borpárlatokat is. A borpárlat készülhet folyamatos lepárlással lepárlóoszlopokon, vagy többszöri (szakaszos) lepárlással hagyományos üstökön. Szakaszos lepárlással készül például a Cognac és a dél-afrikai brandy, míg az amerikai fajták közül sok lepárlóoszlopon. Az Armagnac lepárlásakor különleges, szakaszos üzemű oszloppal ellátott üstöket használnak. A szakaszos lepárlás menete általában a következő: A 8-12% alkoholtartalmú, erősen savas bort egy lepárlóüstben főzni kezdik. Alkohol, víz és számos ízanyag gőze száll fel, majd egy hűtőspirálban ismét folyékonnyá válnak. Mivel az etanol és az ízanyagok illékonyabbak a víznél, a lehűlt folyadéknak lényegesen magasabb az alkoholtartalma, mint a felhasznált bornak. Az első lepárlás utáni szeszt alszesznek nevezik, ami nagyjából 30% alkoholt tartalmaz. Ezt újból lepárolják (finomítják), közben elő- és utópárlatot elválasztva, mely nagyjából 70%-os borpárlatot eredményez. A lepárlás nem csak a bor alkoholfokát változtatja meg: a főzéshez alkalmazott hő, valamint az üstök rézfelülete kémiai reakciókat okoz. Ezek új aromaanyagok létrejöttét, a meglévők arányainak megváltozását, valamint többek közt az észterek hidrolízisét eredményezik. A brandy érlelésére különböző módszerek léteznek. Az érleletlen borpárlat önmagában ritkán kerül kereskedelmi forgalomba, inkább más italok alapanyaga. Hordós érlelés: A természetes arany-, illetve barna színű borpárlatokat tölgyfahordókban érlelik. Bizonyos párlatokban az érlelést karamell hozzáadásával utánozzák. Solera-eljárás: Főleg a spanyol borpárlatokat érlelik ezzel a módszerrel, mely során a brandy-t egymás után különböző hordókban érlelik. Ágyas borpárlat: A borpárlatot ritkábban szőlőágyon érlelik.