Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

BRANDY,COGNAC

BRANDY,COGNAC

A szőlőbor lepárlásával készült brandy-k leghíresebb fajtája a cognac (ejtsd: konyak). Nevüket az előállításuk helyszínéről, a franciaországi Cognac tartományáról kapták. Az ital a kiemelt vidékeken előállított fehér borok kétszeri lepárlásából készül, lepárlása rézüstben történik, melyet egy minimum 2 évig tartó tölgyfahordós érlelési eljárás követ.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
MEUKOW COGNAC VS 0,7 L 40%
MEUKOW COGNAC VS 0,7 L 40%
Egységár:
19 857Ft / Liter
16 300Ft
13 900Ft
Remy Martin Louis XIII. 40% dd. (0.7L)
Egységár:
2 219 400Ft / Liter
1 553 580Ft
Zwack Maximilian 33% pdd. (0.5L)
Egységár:
10 460Ft / Liter
5 230Ft
Lánchíd 7 éves Brandy 0,7 40% pdd.
Egységár:
17 100Ft / Liter
11 970Ft
Martell XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
134 986Ft / Liter
94 490Ft
St.Rémy VSOP Brandy 36% (0.7L)
Egységár:
9 279Ft / Liter
6 495Ft
Godet Antarctica Icy White Cognac 40% pdd. (0.5L)
Egységár:
37 240Ft / Liter
18 620Ft
St.Rémy XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
12 071Ft / Liter
8 450Ft
Delamain L Aigle XO Cognac Grande Champagne 40% dd. (0.7L)
Egységár:
66 586Ft / Liter
46 610Ft
Conde de Osborne Brandy de Jerez 40,5% pdd. (0.7L)
Egységár:
22 800Ft / Liter
15 960Ft
Metaxa 12* 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
23 921Ft / Liter
16 745Ft
Hennessy VS 0,2 40%
Egységár:
29 600Ft / Liter
5 920Ft
Martell VS 0,7  40%
Egységár:
19 000Ft / Liter
13 300Ft
Hine Vintage 1989 Cognac Grande Champagner 40% dd. (0.7L)
Egységár:
302 400Ft / Liter
211 680Ft
The Paulsen Vintage 1968 – Petite Champagne Cognac 40% dd. (0.7L)
Egységár:
252 000Ft / Liter
176 400Ft
Raymond Ragnaud Cognac Trés Vielle 50% fa dd. (0.7L)
Egységár:
468 000Ft / Liter
327 600Ft
Metaxa Angels Treasure 41% dd. (0.7L)
Egységár:
87 857Ft / Liter
61 500Ft
Clés des Ducs VSOP Armagnac 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
22 800Ft / Liter
15 960Ft
Hine Mariage Grande Champagne Cognac, Baccarat Cristal 40% dd. (0.7L)
Egységár:
1 618 200Ft / Liter
1 132 740Ft
Larsen Cognac Platinum (ezüst hajó kiadás) 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
145 800Ft / Liter
102 060Ft
Bisquit Cognac XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
64 621Ft / Liter
45 235Ft
Hennessy XO 1,5 40% pdd.
Egységár:
119 700Ft / Liter
179 550Ft
Martell 1972 Millésimes 43% fa dd. (0.7L)
Egységár:
585 000Ft / Liter
409 500Ft
Remy Martin VSOP Cognac Fine Champagne Cognac 3,0 40% dd.+ kiöntő
Egységár:
27 057Ft / Liter
81 170Ft
Courvoisier L'Essence 42% dd. (0.7L)
Egységár:
1 476 000Ft / Liter
1 033 200Ft
A cognac (ejtsd: konyak) tölgyfahordóban érlelt, eredetvédett francia borpárlat. Nevét előállítási helyéről, a franciaországi Cognac község borvidékéről kapta, melyet fehérbora, majd a belőle készült párlat tett híressé. A cognac nemzetközi eredetvédelem alá esik, amely többek közt az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra is kiterjed.Szabályozása nemcsak a termő- és előállítási területet, illetve a felhasználható szőlőfajtákat korlátozza, hanem a borpárlatok általános szabályozásánál jóval szigorúbb technológiai követelményeket is támaszt. A köznyelvben a cognac után nevezik gyakran konyaknak az egyéb borpárlatokat is. A borpárlat készülhet folyamatos lepárlással lepárlóoszlopokon, vagy többszöri (szakaszos) lepárlással hagyományos üstökön. Szakaszos lepárlással készül például a Cognac és a dél-afrikai brandy, míg az amerikai fajták közül sok lepárlóoszlopon. Az Armagnac lepárlásakor különleges, szakaszos üzemű oszloppal ellátott üstöket használnak. A szakaszos lepárlás menete általában a következő: A 8-12% alkoholtartalmú, erősen savas bort egy lepárlóüstben főzni kezdik. Alkohol, víz és számos ízanyag gőze száll fel, majd egy hűtőspirálban ismét folyékonnyá válnak. Mivel az etanol és az ízanyagok illékonyabbak a víznél, a lehűlt folyadéknak lényegesen magasabb az alkoholtartalma, mint a felhasznált bornak. Az első lepárlás utáni szeszt alszesznek nevezik, ami nagyjából 30% alkoholt tartalmaz. Ezt újból lepárolják (finomítják), közben elő- és utópárlatot elválasztva, mely nagyjából 70%-os borpárlatot eredményez. A lepárlás nem csak a bor alkoholfokát változtatja meg: a főzéshez alkalmazott hő, valamint az üstök rézfelülete kémiai reakciókat okoz. Ezek új aromaanyagok létrejöttét, a meglévők arányainak megváltozását, valamint többek közt az észterek hidrolízisét eredményezik. A brandy érlelésére különböző módszerek léteznek. Az érleletlen borpárlat önmagában ritkán kerül kereskedelmi forgalomba, inkább más italok alapanyaga. Hordós érlelés: A természetes arany-, illetve barna színű borpárlatokat tölgyfahordókban érlelik. Bizonyos párlatokban az érlelést karamell hozzáadásával utánozzák. Solera-eljárás: Főleg a spanyol borpárlatokat érlelik ezzel a módszerrel, mely során a brandy-t egymás után különböző hordókban érlelik. Ágyas borpárlat: A borpárlatot ritkábban szőlőágyon érlelik.