A Bourbon whiskey: (az amerikai angolban többnyire bourbon whiskey) olyan amerikai whiskytípus, amit min 51 %-ban kukoricából erjesztenek, és lepárlás után új, belülről elszenesített tölgyfahordóban érlelnek. Legismertebbek, a Jim Beam, a Makers Mark, a Four Roses, a Wild Turkey.
Canadian whisky: Rozsból, kukoricából, egyéb gabonafélékből lepárolt, legalább 3 évig tölgyfahordóban érlelt whisky, amely kevésbé karakteres, mint skót, vagy amerikai társai. A legismertebbeket kínáljuk: Crown Royal, Canadian Club, Black Velvet.
A kanadai whisky (Canadian whisky, Canadian rye whisky, ritkábban whiskey) a kanadai törvények szerint olyan whisky amelyet Kanadában készítenek erjesztett gabonaszemek felhasználásával és legalább három évig – bár általában legalább 6-8 évig érlelik – legfeljebb 700 literes fahordókban kell érlelni. A kanadai whiskyk általában kevert whiskyk, és gyakran még ehhez mérten is könnyű és lágy jellegűek, egy részüket olykor „barna vodkának” is hívják emiatt. Fő alapanyagai általában a rozs és a kukorica (gyakran rozs- és kukoricawhisky keveréke), de a Canadian Whisky, Canadian Rye Whisky és Rye Whisky megnevezés követelményei nem különböznek, így akár rozsmentes whiskyt is lehetne kanadai „rozswhiskynek” címkézni.
A kanadai whiskyt ma már szinte kizárólag „whisky” betűzéssel címkézik, régebben azonban egyaránt jellemző volt – és ma sem példa nélküli – a „whiskey” változat.[1][2] A kanadai köznyelvben gyakran egyszerűen rye-nak nevezi
Szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.