Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

BOROK

BOROK

A bor a világ egyik legszélesebben fogyasztott alkoholos itala. Sok féle gyümölcsből készül, de hagyományosan a szőlő fürtjeinek kipréselt levéből, alkoholos erjedése során nyert ital. Széleskörben válogathatunk a borok között, legyen szó rosé, fehér, vörös, gyümölcs borokról, valamint ízlésnek megfelelően száraztól egészen az édesig.

ROZÉ BOROK

ROZÉ BOROK

FEHÉR BOROK

FEHÉR BOROK

VÖRÖS BOROK

VÖRÖS BOROK

GYÜMÖLCS BOROK

GYÜMÖLCS BOROK

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
BÉRES  TOKAJI CUVÉE KÉSŐI SZÜRET 2013 0,5L
Egységár:
4 017Ft / Liter
2 009Ft
TOKAJI ASZÚ 2016 6 PUTTONY 0,5L Kiss István
Egységár:
15 223Ft / Liter
7 612Ft
MOSOLY TOKAJI CUVÉE 2011 0,5L
Egységár:
4 429Ft / Liter
2 215Ft
Varga Jégbor Balatoni Édes 0,5l
Egységár:
10 279Ft / Liter
5 140Ft
Mateus Rosé 0,75l 11%
Egységár:
2 596Ft / Liter
1 947Ft
Grahams 10 years Tawny Port 20% dd. (0.7L)
Egységár:
14 236Ft / Liter
9 965Ft
TOKAJI KÉSŐI FURMINT ÉDES 0,5(TÓTH ZOLTÁN) (0.75L)
Egységár:
2 679Ft / Liter
2 009Ft
Grahams 20 years Tawny Port 20% dd. (0.75L)
Egységár:
23 040Ft / Liter
17 280Ft
Sandeman Old Tawny Porto 20 years 20% dd. (0.7L)
Egységár:
37 986Ft / Liter
26 590Ft
Grahams 40 years Tawny Port 20% dd. (0.75L)
Egységár:
72 227Ft / Liter
54 170Ft
Sandeman Old Tawny Porto 40 years 20% dd. (0.75L)
Egységár:
78 947Ft / Liter
59 210Ft
Historic Vintage Collection Oloroso Sherry 2001 0,75 dd.
Egységár:
21 267Ft / Liter
15 950Ft
Chateau du Breuil Pommeau de Normandie 17% (0.7L)
Egységár:
7 586Ft / Liter
5 310Ft
Taylors 1966 Very Old Single Harvest Port 20,5% fa dd. (0.75L)
Egységár:
147 673Ft / Liter
110 755Ft
Sandeman Porto Fine Ruby 19,5% (0.75L)
Egységár:
5 853Ft / Liter
4 390Ft
Taylors Reserve Tawny Port Historic Limited Edition 20% fa dd. (1L)
Egységár:
20 615Ft / Liter
20 615Ft
Burmester Colheita 1952 Porto 20% fa dd. (0.75L)
Egységár:
319 200Ft / Liter
239 400Ft
Monteverdi Dolce Novella – eper ízesítésű vörösbor 10% (0.7L)
Egységár:
5 021Ft / Liter
3 515Ft
Kopke Colheita 1957 Porto 20% fa dd. (0.75L)
Egységár:
149 520Ft / Liter
112 140Ft
Royal Oporto Porto Tawny 19% (0.7L)
Egységár:
6 079Ft / Liter
4 255Ft
Calvados Massenez Vieux 40% alma formájú üvegben (0.7L)
Egységár:
18 571Ft / Liter
13 000Ft
ANGYAL ÁMOR KÉSŐI SZÜRETELÉSŰ TOKAJI FURMINT 2018 0,5L
Egységár:
4 099Ft / Liter
2 050Ft
Lantos Kunsági Neked - Kövidinka 2019 (0,75l)
Egységár:
1 909Ft / Liter
1 432Ft
Bock Ermitage 2016 (0.75L)
Egységár:
5 342Ft / Liter
4 007Ft
Haraszthy Virtuoso Sauvignon Blanc 2017 (0,75 l)
Egységár:
2 458Ft / Liter
1 844Ft
Angyal Cuvée - Mosoly - diszcsomagolás 2018 (0,5l)
Egységár:
3 193Ft / Liter
1 597Ft
Sandeman Sherry Fino (Dry Seco) 15% (0.75L)
Egységár:
4 433Ft / Liter
3 325Ft
Royal Oporto 10 years Tawny Porto 20% pdd. (0.75L)
Egységár:
13 127Ft / Liter
9 845Ft
Dos Cortados 20 years Rare Old Dry Sherry Solera Especial 0,75  21,5% dd.
Egységár:
19 493Ft / Liter
14 620Ft
Dubicz Mátrai 1014 Irsai Olivér 2020 (0,75l)
Egységár:
2 472Ft / Liter
1 854Ft
A bor a bortermő szőlő Vitis vinifera fürtjeinek kisajtolt, édes levéből alkoholos erjedés útján nyert ital. A különféle borból készült pezsgőféléket és az azoktól teljesen különböző habzóborokat, de az egyéb gyümölcsök levéből készült, úgynevezett gyümölcsborokat is időnként a borok közé sorolják, viszont többnyire külön italfajtaként tartják őket számon. Egyéb erjesztett italokat is elneveztek róla, ezek azonban nem tartoznak a borok közé. Ilyenek például a mézbor (időnként mézsörnek nevezik), a pálmaborvagy a Távol-Keleti rizsborok Ekkor kezdődött el a bortermő szőlőfajták nemesítése Magyarországon, beindult a filoxérarezisztens alanynemesítés, ami világviszonylatban is jelentős eredményeket hozott. A szőlőfelújítási törvény (1896. évi V. tc.) értelmében a rekonstrukcióhoz szükséges alany- és oltványszőlőhöz kedvező áron lehetett hozzájutni. Híres szőlőnemesítők voltak Mathiász János,Stark Adolf, akiknek legismertebb fajtái a Mathiász Jánosné muskotály, Szőlőskertek királynője muskotály, Csabagyöngye.[84] Mathiász János óriási nemesítő munkába kezdett és sok-sok új fajtát hozott létre. Ez a világon egyedülálló teljesítmény, ezért munkássága a „világörökség” szerves részévé vált és a Magyar Nemzeti Értéktárba került. Az általa előállított új fajtákat keresztezési partnerként használták és használják.Munkájukat magyar szőlőnemesítők sora is folytatta, többek között Kozma Pál, Tusnádi József, Csizmazia Darab József, Bereznai László, Kocsis Pál, Király Ferenc és Bakonyi Károly is, akinek például a Cserszegi fűszeres nevű nemes borszőlő köszönhető.] A nemzeti fajtajegyzéken a következő államilag elismert rezisztens fajták korlátozás nélkül szaporíthatók. Fehérborszőlők: Bianca, Csillám, Kunleány, Viktória gyöngye, Zalagyöngye. Vörösborszőlők: Duna gyöngye, Medina, Turán. Csemegeszőlők: Nero, Palatina augusztusi muskotály, Pölöskei muskotály, Teréz. 2017-ben a 41. alkalommal rendezték meg Európa legismertebb borversenyét, a Challenge International du Vin-t, ahonnan 17 magyar bor nyert aranyérmet. A tokaji borok 6 aranyérmet kaptak, a badacsonyi és az egri borvidékről három-három, a Balatonfüred-csopaki borvidékről 2, míg a szekszárdi, mátrai és villányi borvidékről egy-egy bor részesült a rangos nemzetközi elismerésben. A minőségi fajborok meghatározott termőterületről, jogszabályban védett bortermő tájról, azaz egy borvidékről származó, fajtajellegét hordozó szőlőből készülnek. A borvidékek területét jogszabály (Magyarországon a bortörvény, a 2004. évi XVIII. törvény a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról]) határozza meg. A terület földrajzi neve a földrajzi árujelzők, ezen belül a földrajzi jelzés és az eredetmegjelölés különleges jogi oltalmában részesül.A szőlőbogyó a szőlő egyik legfontosabb cukorfelhalmozó szerve. A cukor felhalmozódása lassan megy végbe. Az érés alatt néhány hét időszakra korlátozódva a cukortartalom hirtelen megnő és glükóz illetve fruktóz alakjában halmozódik fel. A redukáló cukrok és szacharóz kisebb molekulájú cukrokra bomlik. A szőlőbogyóban csak nyomokban található. Az erjedés lejátszódhat spontán módon, és fajélesztők segítségével irányított folyamatként.