Morbid alkoholos italok

 

1.Kígyóbor:

Kelet-ázsiai alkoholos ital, melynek üvegjébe kígyókat tesznek. Így annak bizonyos részei az italba oldódnak. Az ital Kínából ered, ahol ezt a párlatot gyógyító, látás javító, hajhullás gátló, szexuális teljesítményt növelő szernek gondolták. Az ital elkészítéséhez legtöbbször kobrát használnak, a kínaiak szerint ez mindent meggyógyít. Vannak olyan változatai is, amibe nem kígyót, hanem gekkót, csikóhalat vagy skorpiót tesznek. Egy kis érdekesség, hogy néhány évvel ez előtt , egy kínai hölgy járt pórul. Épp a kígyóbort fogyasztotta, amiben a kígyó már hónapok óta pihent. Azt hitte, hogy élettelen, viszont amikor ivott belőle a kígyó hirtelen megmarta.

2.Három gyík likőr:

A világ legbizarabb szeszes italai közé tartozik. Az emberek szeretik az ilyen jellegű alkoholokat. Készítenek például egérből, sirályból, skorpióból.  A keleti gyógyászat szerint, azzal, hogy három gyíkot likőrben áztatnak, majd az üvegbe teszik, az alkohol magába szívja a gyíkok erejét, energiáját. Végezetül pedig ezt az energiát, az alkoholfogyasztó át is veszi.

3.Sirálybor:

Elkészítése szintén borzalmas:

Az eszkimók találmánya. Megcsonkítanak egy sirályt, feldarabolják és addig áztatják, amíg az el nem kezd erjedni.

4. Három pénisz likőr:

Talán a legfurcsább italok közé tartozik.  Az ötlet kínából ered. Ahol úgy hiszik ezek a szerek jótékony hatással vannak a férfi potenciára. Három állat péniszét főzték bele az italba, konkrétan a fóka, szarvas és cantoni kutya hímvesszőjét. Ehhez a különleges italhoz nem könnyű hozzájutni, ha valakinek megtetszett volna, csakis Shanghaiban lehet kapni.

5. Skorpióvodka:

Ismét egy alkoholba áztatott állat. Texasban gyártják. A skorpió halálos méreganyagát egy különleges eljárás útján semlegesítik.  Így aztán az állatot a vodka végén, akár el is lehet fogyasztani.

Mókussör:

Ebből a sörből 12 palack készült még 2010.-ben, Skóciában. A lényege, hogy egy kimúlt mókus tetemébe egy palackot tesznek, amit megtöltenek saját készítésű sörrel. A sör alkoholtartalma 55%.

Az ára akár a 20.000 dollárt is elérheti, viszont csak azok vásárolhatták meg, akik támogatták az alapító céget.

6. Bacon vodka:

A látvány elég csúnya. Alapanyaga burgonya vodka, amit szalonnával ízesítenek. Nincs kellemetlen aroma, csakis a tiszta vodka és az ízletes sós bacon.