Ron Jeremy

 

Született: 1953.március 12. New Yorkban, egy Flushing nevű negyedben.  Eredeti neve: Ronald Jeremy Hyatt. Művésznevén: Ron Jeremy amerikai pornósztár, filmrendező, tanár, önéletrajzíró, üzletember, színész. A humorérzéke legendás, ezért a pornóipar bohócának is nevezték. Diplomát a színművészeti Egyetemen szerzett. Bár ezt elég hamar abbahagyta és bekapcsolódott a New yorki pornó üzletbe.  Barátnője küldött be róla egy képet a PLaygirl magazinnak, ahol nagyon megtetszett a producereknek, rajongóknak. Ezután vette fel a Ron Jeremy művésznevet, hogy családját megkímélje a szégyentől.

Később egy rumot is elneveztek róla. Rod De Jeremy néven. Az ötletet  Jouko Laune és Olli Hietalahti találta ki, 10 évvel ezelőtt Finnországban.

Egész egyszerűen elkérték a telefonszámát és felhívták. Egyből beleegyezett egy személyes találkozóba és miután elmondták neki az ötletet, egy percig sem gondolkodott. Azonnal annyit mondott:  „Csináljuk!”

A rum nem volt ismeretlen a családja számára sem, mivel egyik nagybátyja a rum tilalom alatt rum-futó volt.

A következő lépés az volt, hogyan készítsenek egy nagyszerű rumut. Ezért kapcsolatba kellett lépniük Luis Ayala-val, aki a világ egyik legnagyobb rum szakértője volt. Együtt döntötték el milyen is legyen az ízprofil Ron De Jeremy számára.

Ezután már hárman, elutaztak Panamába és felkeresték a legendás rumgyártót Francisco Don Pancho Fernandezt.

Aki létrehozta a Ron De Jeremy Reservat. A hosszú, sima íz a türelmes érleléssel és a gondosan kézzel keveréssel érhető el.

Nem sokkal az indulás után valaki panaszt nyújtott be, illetlenség miatt. Itt konkrétan arra gondoltak, hogy Jeremynek köze van a pornóiparhoz és a szex miatt komoly alkoholfüggőségi problémákat idézhet elő az emberekben. Ezért egy rövid időre el kellett távolítani a rumokat a polcokról, de pár héttel később az igazgatóság rájött, hogy semmilyen jogi háttere nincs a dolognak és újból piacra kerültek a Ron De Jeremy Rumok.  Azt akarták elérni, hogy távolítsák el a palackokról Ron Jeremy arcát, mivel az a szex iparhoz kapcsolódik.  Ezért Finnország az egyetlen, ahol a Ron De Jeremy rum más címkével került a forgalomba.

Ron nagyon büszke arra, hogy kiváló minőségű rumot készítettek az ő nevével és arcával és szereti is kortyolgatni. Valamint egyre több és újabb rumot készítenek. Ilyen például a Ron De Jeremy XO.  A Ron De Jeremy XO-t legfeljebb 15 évig érlelik tölgyfahordóban .Prémium rumok keveréke: Barbadosból, Jamaicából és Guyanából. Sötét színe tökéletesen kiegészíti komplex aromáját karamellizált diófélék és fűszerek jegyével. Az íze hosszú és sima élvezetet nyújt. Itt is nagyon fontos az érlelés.