Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

Whiskey rendelés

Whiskey rendelés

A whisky szakértők szerint, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy a világ összes whiskey-jeinek a tárházát megismerjék. Fontos kérdés az, hogy whiskey vagy whisky? Különbség csak az írásmódban van, hiszen mindkét esetben a nagyszerű gabonapárlatot, mely legtöbbször árpa, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta erjesztésével többnyire tölgyfahordóban érlelődik és ez teszi különlegessé és egyedivé. Ha valami különlegesebbre vágynál, mint közismert skót, ír whiskey, nézz körül, hisz nálunk nemzetközi ínyencségekre is szert tehetsz.

Ír whiskey

Ír whiskey

Skót whiskey

Skót whiskey

International Whiskey

International Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Platte Valley 3 years 0,7 40%
Egységár:
19 000Ft / Liter
13 300Ft
Finlaggan Old Reserve Single Malt 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
20 429Ft / Liter
14 300Ft
Chicken Cock Southern Spiced Bourbon whiskey 35% (0.7L)
Egységár:
10 214Ft / Liter
7 150Ft
Glenlivet 18 years Batch Reserve 40% dd. (0.7L)
Egységár:
69 300Ft / Liter
48 510Ft
The Matsui Single Malt Collection (3*0,2 l, 48%)
Egységár:
193 125Ft / Liter
38 625Ft
Grant’s 8 years Elementary Oxygen 40% (1L)
Egységár:
14 365Ft / Liter
14 365Ft
Laphroaig 28 years 44,4% fa dd. (0.7L)
Egységár:
576 000Ft / Liter
403 200Ft
Nikka Miyagikyo Single Malt 45% pdd. (0.7L)
Egységár:
38 700Ft / Liter
27 090Ft
Nikka Days 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
23 793Ft / Liter
16 655Ft
Singleton 28 years Natural Cask Strength 52,3% dd. (0.7L)
Egységár:
180 000Ft / Liter
126 000Ft
Jack Daniels Apple 0,7 35%
Egységár:
12 693Ft / Liter
8 885Ft
Clontarf Classic Blend 0,7l 40% pdd.+ pohár
Egységár:
12 350Ft / Liter
8 645Ft
Bushmills 21 years Single Malt 40% dd. (0.7L)
Egységár:
106 186Ft / Liter
74 330Ft
Fuyu Mizunara Cask Blended Whisky (0,7l, 45%)
Egységár:
24 867Ft / Liter
17 407Ft
Bushmills 16 years Single Malt 40% dd. (0.7L)
Egységár:
57 600Ft / Liter
40 320Ft
Dimple Golden Selection 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
20 900Ft / Liter
14 630Ft
Togouchi Sake Cask Finish Japanese Blended Whisky 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
30 593Ft / Liter
21 415Ft
Whisky vagy whiskey? Míg a whiskey kifejezés az ír és amerikai márkák által használt írásmód, addig a whisky kifejezés a skót és kanadai whisky-k sajátja. Az igazi whisky szakértők is egyetértenek, hogy a whiskyk teljes kínálatának megismeréséhez egy élet is kevés lenne. A whisky különböző stílusainak kialakulása a 19. századig vezethető vissza, ekkor jelent meg a fahordós érlelés. A whiskyk megkülönböztetése különböző szempontok alapján történik, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók fajtája, sőt még a földrajzi eredet is. A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfőzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az első évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták.[1] A szeszfőzés első egyértelmű leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le. A bor mellett legalább a 14. század hajnalától sörből is főztek szeszt, és az így készült gabonapárlatok széles körben elterjedtek azon európai vidékeken, melyeken nem volt jelentős helyi bortermelés (többek közt Magyarország egyes részein is). A sör lepárlása legkésőbb a 15. századig Írországban és Skóciában is meghonosult. Az égetett szeszek fogyasztását Írországban először egy krónika, a Clonmacnoise-i annales említi az 1405-ös évnél, miszerint ekkor egy törzsfőnök, Richard MacRannall aqua vitae okozta alkoholmérgezésben halt meg. Skóciában az első írásos bizonyíték 1494-ból való, amikor az adólisták szerint egy John Cor nevű szerzetesnek a király parancsára aqua vītae készítése céljából malátát utaltak ki. A whisky házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, és a 16. század közepére mindkét országban általános volt. A 17. században már tudták, hogy árpamaláta hozzáadásával a malátázatlan gabonát is erjeszthetővé lehet tenni, és a skót források többféle gabonából készült whiskykre is talnak, főleg zabból, árpából és búzából. A 17. és 18. század során kivándorló skót és ír telepesek Észak-Amerikában is meghonosították a whiskyfőzést. Kezdetben főleg importált árpából, zabból és búzából erjesztették, majd áttértek a rozsra, mely bőségesen termett Maryland és Pennsylvania államokban. Később elterjedt a kukorica használata is, melyet önmagában és rozzsal keverve is felhasználtak. A ma ismert whiskyfajták a 19. században alakultak ki.