Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Pisco Capel Reservado 0,7  40% pdd.
Egységár:
20 900Ft / Liter
14 630Ft
Egyszer volt... Mézes ágyas meggy likőr 30% éjszaka - Margaret Island (0.5L)
Egységár:
18 620Ft / Liter
9 310Ft
Egyszer volt... Barackpálinka 40% borzongásaim - Jónás V. Experiment (0.5L)
Egységár:
20 350Ft / Liter
10 175Ft
 Francoli Bourbon Cask Finished Grappa 40% dd. (0.5L)
Egységár:
38 310Ft / Liter
19 155Ft
Chateau du Breuil Chocolate Blend Calvados 41% pdd. (0.7L)
Egységár:
41 850Ft / Liter
29 295Ft
Kárpátia Alma - MEGGY gyümölcspálinka 37,8% (0.5L)
Egységár:
8 250Ft / Liter
4 125Ft
Kárpátia Alma - KÖRTE gyümölcspálinka 37,8% (0.5L)
Egységár:
8 250Ft / Liter
4 125Ft
Kárpátia Alma - BARACK gyümölcspálinka 37,8% (0.5L)
Egységár:
8 250Ft / Liter
4 125Ft
Calvados Boulard XO 40% pdd. (0.7L)
Egységár:
31 257Ft / Liter
21 880Ft
Cibakházi Kökény Pálinka 0,35l 40%
Egységár:
24 867Ft / Liter
8 704Ft
Magna Irsai Olivér Pálinka 0.5l 40%
Egységár:
17 077Ft / Liter
8 539Ft
Calvados Pere Magloire VSOP 40% (0.7L)
Egységár:
16 529Ft / Liter
11 570Ft
Kárpátia Alma - SZILVA gyümölcspálinka 37,8% (0.5L)
Egységár:
8 250Ft / Liter
4 125Ft
Francoli Grappa Limousin 0,7  42,5%
Egységár:
17 100Ft / Liter
11 970Ft
Pisco Control 43% (0.7L)
Egységár:
12 729Ft / Liter
8 910Ft
Archers Peach 0,7  18%
Egységár:
8 571Ft / Liter
6 000Ft
Francoli Grappa Barbera 2,0  41,5%
Egységár:
12 630Ft / Liter
25 260Ft
Calvados Maitre Pierre 40% (0.7L)
Egységár:
11 400Ft / Liter
7 980Ft
Pannon meggy  40% (0.5L)
Egységár:
8 710Ft / Liter
4 355Ft
Pisco Cruz del Camino Reservado 35% (0.7L)
Egységár:
8 357Ft / Liter
5 850Ft
Calvados Papidoux Fine 40% (0.7L)
Egységár:
12 450Ft / Liter
8 715Ft
Pisco Capel Especial 35% (0.7L)
Egységár:
9 879Ft / Liter
6 915Ft
PANYOLAI ARANYALMA  0,5L 38%
Egységár:
20 800Ft / Liter
10 400Ft
PANYOLAI EIXÍR BIRSALMA PÁLINKA 40% 0,5L
Egységár:
23 400Ft / Liter
11 700Ft
Cibakházi Sütőtök pálinka LIMITÁLT 0,35l 40%
Egységár:
31 400Ft / Liter
10 990Ft
PANYOLAI MISZTIKUM ZÖLDDIÓ LIKŐR [0,5L|30%]
Egységár:
16 800Ft / Liter
8 400Ft
Árpád Dupla Ágyas Körte Pálinka 0,5L 60%
Egységár:
27 800Ft / Liter
13 900Ft
1CSEPP PÁLINKA  FEKETECSERESZNYE – MÁLNA 0.35l 40%
Egységár:
41 971Ft / Liter
14 690Ft
1CSEPP PÁLINKA  IRSAI OLIVÉR SZŐLŐ 0.35l 40%
Egységár:
27 000Ft / Liter
9 450Ft
1CSEPP PÁLINKA  BESZTERCEI SZILVA 0.35l 40%
Egységár:
24 000Ft / Liter
8 400Ft
Cibakházi Feketecseresznye Pálinka LIMITÁLT 40% 0,35l
Egységár:
33 714Ft / Liter
11 800Ft
1CSEPP PÁLINKA  ZENIT SZŐLŐ – KÉSEI MEGGY 0.35l 40%
Egységár:
28 000Ft / Liter
9 800Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.