Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Reneszánsz Meggy (kézműves) pálinka 40% (0.35L)
Egységár:
27 214Ft / Liter
9 525Ft
Reneszánsz Vilmoskörte (kézműves) pálinka 43% (0.35L)
Egységár:
27 214Ft / Liter
9 525Ft
Francoli Grappa 12 Morbida 40% (0.7L)
Egységár:
11 386Ft / Liter
7 970Ft
Francoli Sherry Cask Finished Grappa 40% dd. (0.5L)
Egységár:
38 550Ft / Liter
19 275Ft
MÁRTON ÉS LÁNYA BIRS PÁLINKA 40% 0,35L
Egységár:
28 543Ft / Liter
9 990Ft
 Márton és Lányai Prémium Áfonyalikőr (0,5l) (34%)
Egységár:
17 980Ft / Liter
8 990Ft
Francoli Gr. 88 (Ottantotto) Barriques 42,5% fa dd. (0.7L)
Egységár:
49 500Ft / Liter
34 650Ft
Francoli Grappa Barrique D'Autore 42,5% fa dd.+ 2 pohár (0.7L)
Egységár:
46 786Ft / Liter
32 750Ft
Shui Jing Fang Wellbay Baijiu 52% dd. (0.5L)
Egységár:
67 790Ft / Liter
33 895Ft
Aalborg Taffel Akvavit 45% (0.7L)
Egységár:
11 779Ft / Liter
8 245Ft
Cibakházi Som Pálinka 0,35l 40%
Egységár:
28 811Ft / Liter
10 084Ft
Márton és Lányai Pátzay Kéknyelű Szőlőpálinka (0,35l) (40%)
Egységár:
22 829Ft / Liter
7 990Ft
Francoli Grappa 12 Secca 40% (0.7L)
Egységár:
8 900Ft / Liter
6 230Ft
Reneszánsz Alma (kézműves) pálinka 40% (0.35L)
Egységár:
27 214Ft / Liter
9 525Ft
Nosztalgia  Ágyas Barackpálinka 40% pdd.+ 2 pohár (0.5L)
Egységár:
15 030Ft / Liter
7 515Ft
Seedlip Grove 42 ALKOHOLMENTES PÁRLAT 0,7L
Egységár:
24 421Ft / Liter
17 095Ft
Reneszánsz Kéknyelű Szőlő (kézműves) pálinka 40% (0.35L)
Egységár:
22 429Ft / Liter
7 850Ft
Chateau du Breuil XO 20 ans Calvados 41% pdd. (0.7L)
Egységár:
51 286Ft / Liter
35 900Ft
Grappa Fior di Vite 40% (0.7L)
Egységár:
14 157Ft / Liter
9 910Ft
Reneszánsz Birs (kézműves) pálinka 40% (0.35L)
Egységár:
24 514Ft / Liter
8 580Ft
PANYOLAI MÉZES ÁNIZSOS SZŐLŐ 0,5L 30%
Egységár:
16 200Ft / Liter
8 100Ft
Nosztalgia  Ágyas Szilvapálinka 40% pdd.+ 2 pohár (0.5L)
Egységár:
13 810Ft / Liter
6 905Ft
Panyolai Mézes Szilva 0,5l 30%
Egységár:
17 980Ft / Liter
8 990Ft
Francoli Grappa Erbaluce Bianca 41,5% (0.7L)
Egységár:
19 000Ft / Liter
13 300Ft
Egyszer volt... Birs pálinka 40% játszunk - Hősök (0.5L)
Egységár:
20 750Ft / Liter
10 375Ft
Egyszer volt... Szilva pálinka 40% iránytű - Turbo (0.5L)
Egységár:
20 620Ft / Liter
10 310Ft
Magna Meggy Pálinka 40% 0.5l
Egységár:
16 900Ft / Liter
8 450Ft
Pisco Capel Double Distilled 40% (0.7L)
Egységár:
13 021Ft / Liter
9 115Ft
Nosztalgia  Ágyas Cigánymeggy-pálinka 40% pdd.+ 2 pohár (0.5L)
Egységár:
12 930Ft / Liter
6 465Ft
Francoli Gr. 12 Invecchiata 40% (0.5L)
Egységár:
17 290Ft / Liter
8 645Ft
Pisco Capel Reservado 0,7  40% pdd.
Egységár:
20 900Ft / Liter
14 630Ft
Egyszer volt... Mézes ágyas meggy likőr 30% éjszaka - Margaret Island (0.5L)
Egységár:
18 620Ft / Liter
9 310Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.