Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Márton és Lányai Cigánymeggy pálinka 0,35l 40%
Egységár:
27 686Ft / Liter
9 690Ft
PANYOLAI SQ. FEKETE CSERESZNYE PÁLINKA 0,5L 52%
Egységár:
23 000Ft / Liter
11 500Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI FEKETECSERESZNYE P. 40% 0,35L
Egységár:
27 114Ft / Liter
9 490Ft
Francoli Oro di Barolo Grappa Riserva 42,5% dd. (0.7L)
Egységár:
48 586Ft / Liter
34 010Ft
Magna Díszdobozos Barack Pálinka 0.5l 40% + 2 pohár
Egységár:
23 980Ft / Liter
11 990Ft
Árpád Prémium Feketeribizli Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
27 800Ft / Liter
13 900Ft
PANYOLAI MÉZES FAHÉJAS ALMA 0,5L 30%
Egységár:
17 800Ft / Liter
8 900Ft
PANYOLAI SQ. FÜRTÖS MEGGYPÁLINKA 0,5L 52%
Egységár:
23 400Ft / Liter
11 700Ft
Bareksten Botanical AQUAVIT 0,7L 40%
Egységár:
23 357Ft / Liter
16 350Ft
Cibakházi Szamóca Pálinka 0.35l 40%
Egységár:
26 780Ft / Liter
9 373Ft
PANYOLAI MÉZES MEGGY 0,5L 30%
Egységár:
17 980Ft / Liter
8 990Ft
Opyyum MÁK likőr 30% 0.5l
Egységár:
17 000Ft / Liter
8 500Ft
Árpád Generáció Pálinka Cuveé 40% 0,7L
Egységár:
19 857Ft / Liter
13 900Ft
Reneszánsz Irsai Olivér (kézműves) törköly pálinka 44% (0.35L)
Egységár:
20 714Ft / Liter
7 250Ft
Cibakházi Muscat Ottonel Pálinka 0.35l 40%
Egységár:
19 864Ft / Liter
6 953Ft
Reneszánsz Szürkebarát (kézműves) törköly pálinka 55% (0.35L)
Egységár:
22 429Ft / Liter
7 850Ft
Agárdi Prémium Birs pálinka 0,35 l
Egységár:
23 190Ft / Liter
8 116Ft
Calvados Papidoux XO 40% (0.7L)
Egységár:
17 771Ft / Liter
12 440Ft
Márton és Lányai GOLD50 Irsai Olivér Szőlő Pálinka (0.5L)
Egységár:
37 000Ft / Liter
18 500Ft
Agárdi Prémium Bodza pálinka 0,35 l
Egységár:
23 190Ft / Liter
8 116Ft
Panyolai Mézes Barack 0,5l 30%
Egységár:
17 500Ft / Liter
8 750Ft
Márton és Lányai GOLD50 Szilva Pálinka (0.5L)
Egységár:
37 000Ft / Liter
18 500Ft
Kulacs Ó-Barack pálinka 0,5L 40% dd.+2 pohár
Egységár:
43 000Ft / Liter
21 500Ft
Szicsek Feketeribizli pálinka (0,5 liter) (44%) Limitált
Egységár:
31 800Ft / Liter
15 900Ft
Calvados Papidoux VSOP 40% (0.7L)
Egységár:
13 814Ft / Liter
9 670Ft
Reneszánsz Szilva (kézműves) pálinka 45% (0.35L)
Egységár:
27 214Ft / Liter
9 525Ft
Reneszánsz Sárgabarack (kézműves) pálinka 40% (0.35L)
Egységár:
27 943Ft / Liter
9 780Ft
Árpád Champion Ágyas Szilva 0,5l 40%
Egységár:
33 980Ft / Liter
16 990Ft
Siegfried Wonderleaf ALKOHOLMENTES PÁRLAT 0,5L
Egységár:
14 500Ft / Liter
7 250Ft
Márton és Lányai GOLD50 Vilmoskörte Pálinka (0.5L)
Egységár:
37 000Ft / Liter
18 500Ft
Várda Drink Besztercei Szilva Exclusive pálinka 0,5L 42%
Egységár:
17 830Ft / Liter
8 915Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.