Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

PÁLINKA, GYÜMÜLCSPÁRLAT, GRAPPA

Kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek, 100% gyümölcstartalommal készül, alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak, egy kupica pálinka, nem csak a jó hangulatot garantálja, de kiváló megkoronázása lehet egy fenséges fogásnak.

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Szicsek Bíbor Kajszi pálinka (0,5 liter) (44%)
Egységár:
27 800Ft / Liter
13 900Ft
Szicsek Irsai Olivér Szőlő pálinka (0,5 liter) (44%) Limitált
Egységár:
18 600Ft / Liter
9 300Ft
PANYOLAI RUBINMEGGY ÁGYAS PÁLINKA 38% 0,5L
Egységár:
20 800Ft / Liter
10 400Ft
PANYOLAI ELIXÍR KAJSZIBARACK PÁLINKA  40% 0,5L
Egységár:
23 400Ft / Liter
11 700Ft
MAGNA CUM LAUDE BIRS PÁLINKA 63% 0,5L
Egységár:
27 000Ft / Liter
13 500Ft
PANYOLAI SQ SZATMÁRI SZILVAPÁLINKA 0,5L 52%
Egységár:
23 400Ft / Liter
11 700Ft
PANYOLAI MÉZES MÁLNA 0,5L 30%
Egységár:
17 980Ft / Liter
8 990Ft
Árpád Prémium Magyar Kajszibarack Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
27 800Ft / Liter
13 900Ft
Kulacs Szatmári Szilvapálinka 5,0L 40%
Egységár:
33 800Ft / Liter
169 000Ft
Max Opyyum MÁK likör 50% 0.5l
Egységár:
21 000Ft / Liter
10 500Ft
PANYOLAI SQ. KAJSZIBARACK PÁLINKA 0,5L 52%
Egységár:
27 200Ft / Liter
13 600Ft
Magna Pálinka díszdobozos ágyas meggypálinka + 2 pohár 40% 0,5 l
Egységár:
24 980Ft / Liter
12 490Ft
Árpád Pálinkapatron Díszdobozban, 3 db (0.06L)
Egységár:
111 583Ft / Liter
6 695Ft
Márton és Lányai ágyas zölddió likőr 0,5l 34%
Egységár:
17 980Ft / Liter
8 990Ft
Seedlip Garden 108 ALKOHOLMENTES PÁRLAT 0,7L
Egységár:
24 514Ft / Liter
17 160Ft
Árpád Budapest Prémium Barack Pálinka 40% 0,35L
Egységár:
25 114Ft / Liter
8 790Ft
Árpád Prémium Lepotica Szilva Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
27 800Ft / Liter
13 900Ft
Szicsek Cigánymeggy pálinka (0,5 liter) (44%)
Egységár:
21 000Ft / Liter
10 500Ft
Szicsek Birs pálinka (0,5 liter) (46%)
Egységár:
23 200Ft / Liter
11 600Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI Gurulós Málnapálinka 0,35l 40%
Egységár:
55 286Ft / Liter
19 350Ft
Árpád Prémium Piros Vilmoskörte Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
27 800Ft / Liter
13 900Ft
PANYOLAI ELIXÍR SZABOLCSI ALMA PÁLINKA 42% 0,5L (0.35L)
Egységár:
33 429Ft / Liter
11 700Ft
Kosher Szilva pálinka Zwack 40% pdd. (0.5L)
Egységár:
16 830Ft / Liter
8 415Ft
Szicsek Szomolyai Cseresznye pálinka (0,5 liter) (44%)
Egységár:
19 800Ft / Liter
9 900Ft
Kulacs Szatmári Szilvapálinka 3,0L 40%
Egységár:
41 000Ft / Liter
123 000Ft
Agárdi Miraculum Kajszibarack pálinka 0,35 l
Egységár:
34 286Ft / Liter
12 000Ft
Árpád Prémium Irsai Olivér Szőlő Pálinka 40% 0,5L
Egységár:
23 980Ft / Liter
11 990Ft
A Gönci Barack pálinka 0,5l 45%
Egységár:
31 800Ft / Liter
15 900Ft
PANYOLAI ELIXÍR IRSAI OLIVÉR SZŐLŐ PÁLINKA 0,5L 43%
Egységár:
23 400Ft / Liter
11 700Ft
MÁRTON ÉS LÁNYAI Magyar Kajszibarack pálinka 0,35l 40%
Egységár:
28 543Ft / Liter
9 990Ft
Háromszéki Vadmálna párlat (0,5 liter) (44%)
Egységár:
57 980Ft / Liter
28 990Ft
Márton és Lányai Cigánymeggy pálinka 0,35l 40%
Egységár:
27 686Ft / Liter
9 690Ft
A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. Általában szintén a pálinkák közé sorolják a – törvényi szempontból különálló – törkölypálinkát, amely erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka, a törkölypálinka és bizonyos helyi változataik európai uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.A pălincă (ejtsd: pálinkö) a magyar pálinkától törvényi szempontból független, eredetvédett román gyümölcspárlat A pálinkának leggyakrabban szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból[2]) készülhet. A 20. századot megelőzően a gyümölcspálinka döntően szilvából készült. A pálinka fenti, modern jelentése a 21. században, a pálinka eredetvédelme nyomán szilárdult meg. A magyar pálinka szó a 17. századi megjelenésétől kezdve egyszerűen égetett szeszt jelentett, de a 20. századi magyar „pálinkák”, vagyis a tiszta, ízesítetlen párlatok már jobbára gyümölcsből, törkölyből, borból vagy borseprőből készültek. A történelmi magyar „pálinka” azonban rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából, ritkábban akár céklából, édes gyökerekből vagy borsóból készült párlatokat is magában foglalt,amíg ezek helyét át nem vette a finomszeszgyártás, a 20. század első felében. A pálinka készítését Magyarországon a Pálinkatörvényként ismert 2008. évi LXXIII. törvény és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza, míg Ausztriában az Osztrák Élelmiszerkönyv. A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et): kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták. Semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést). A pálinkát hagyományosan gyümölcscefréből erjesztik és főzik, a törvény azonban nem korlátozza a gyümölcsmust és a főzéssel-passzírozással feldolgozott gyümölcs, az úgynevezett gyümölcsvelő használatát sem. Az aszalt gyümölcsök csak az erjedéskor tiltottak, a pálinka érlelésekor használhatók. Kisüsti pálinka az a pálinka, amelyet ezer literesnél kisebb, rézfelületet is tartalmazó lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készítenek. Az érlelt pálinkát legalább 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb, vagy legalább 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ópálinkát legalább 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb, vagy legalább 2 évig ezer literesnél nagyobb fahordóban. Az ágyaspálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel. A vegyes gyümölcspálinkához felhasznált gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni. A törkölypálinka címkéjén a szőlő nevét kötelező, míg a termék származási - földrajzi - helyét fel lehet tüntetni. A bérfőzetett pálinkák házilag erjesztett cefréiben az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a répacukor hozzáadása, ez azonban minden gyümölcs- és törkölypárlat esetén – és a bérfőzetés szabályai szerint is – tiltott.